Zilele clujenilor pot recăpăta viață anul acesta

de | | 2 Minute

Zilele clujenilor pot recăpăta viață anul acesta.

Anul trecut Zilele Clujului a însemnat mai multă cultură, opera, muzică populară și mai puțină distracție pentru tinerii clujeni, așa cum am fost învățați de către Primăria Cluj-Napoca în primii ani de când există acest eveniment.

Asta poate și din cauza faptului că în 2015 a avut loc prima ediție a celui mai mare festival organizat vreodată în Cluj-Napoca, UNTOLD.

Anul acesta, Primăria Cluj-Napoca s-a gândit să renască acest eveniment din municipiu. Pentru asta, tema pe care au gândit-o reprezentanții Primăriei, este „Orașul Trăiește”.

Primăria Cluj se pregătește de sărbătoarea orașului, 19-22 mai 2016, care, se pare, va fi una spectaculoasă. Pe pagina de Facebook a evenimentului, „Zilele Clujului 2016 – Orașul trăiește!”, sunteți invitați să vă implicați și să propuneți activități în zilele de sărbătoare.

Festivalul a început în anul 2011 ca o dorinţă de sărbătoare a oraşului, a locuitorilor, o ocazie de a fi (re)descoperit de trecători şi turişti.

Potrivit reprezentanților din Primăria Cluj-Napoca, ediția din acest an ar putea fi una mult mai energică sau una mai culturală, asta în funcție de ceea ce vor propune clujenii. Pentru asta, organizatorii aşteptă propunerile de activităţi până în data de 15 aprilie 2016, la adresele de email: [email protected], pe pagina de facebook Zile de Cluj sau la Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moţilor nr. 7.

„De-a lungul celor șase ani, treptat, „Zilele Clujului” a devenit un festival tot mai dinamic, diversificat, interactiv şi mai ales aşteptat de clujeni. Această dezvoltare continuă se datorează în primul rând implicării comunităţii locale. Fie că au fost parteneri, co-organizatori sau participanţi, clujenii s-au bucurat alături de municipalitate și s-au implicat în toate activităţile desfăşurate, creând un sentiment de apartenenţă şi efervescenţă. Ne dorim ca şi în această ediţie să demonstrăm că suntem o comunitate activă, creativă şi unită. Vă invităm să contribuiţi la succesul Zilelor Clujului prin implicarea activă în planificarea şi organizarea acestora”, au spus organizatorii evenimentului.

Ce a fost în ultimii ani la Zilele Clujului

În edițiile trecute, Primăria Cluj-Napoca, organizatorii acestui eveniment, au reușit să atragă investitori, să organizeze, alături de restaurantul Memo10, zile culinare dedicate comunităților minoritare din oraș, dar și să oficializeze înfrățiri cu orașe mari din Europa.

Totodată, mai multe scene au fost amplasate în diferite piețe din oraș pe care au fost promovați artiști locali, cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, iar strada Mihail Kogălniceanu a devenit zona bucătarilor iscusiți și al zonei multiculturale.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com