Zi-le de turism la Cluj

de | | 2 Minute

Zi-le de turism la Cluj

Desi zilele acestea ploaia nu a ocolit Clujul, iubitorii de sport si aventura au dovedit ca pasiunea lor este mai presus de capriciile naturii. De altfel, un adevarat aventurier este acela care merge inainte prin furtuna si conditii extreme in atingerea telului sau.

Luna mai este campioana in organizarea de evenimente in oras de absolut toate coloraturile pe care ni le putem imagina. Posibil ca acesta sa fie o explozie inainte de venirea oficiala a verii cand studentii si o parte din clujeni se vor deplasa ei dupa evenimentele din alte zone turisice ale tarii. Pana atunci, avem aventura la noi si putem face un intro sufletesc pentru sezonul estival.

Pe 20 mai a debutat saptamana turistului clujean, eveniment conceput si concretizat de Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc, care prin activitatea sa intensa urmareste sa promoveze si sa protejeze resursele turistice din Transilvania si restul Romaniei. Vorbim despre turism pana pe data de 25 mai, iar mai apoi facem transferul direct la „Zi-le de Cluj” – Zilele orasului Cluj Napoca.

Pe 21 si 22 mai in cadrul zilelor de turism, a avut loc Targul de Turism Montan, Aventura si Sporturi Extreme „Mocanita”. In Piata Muzeului si-au amplasat standuri magazinele care furnizeaza echipament montan din Cluj, cluburi si asociatii montane cat si detinatori de panouri de catarat din oras. Pentru cei care nu au incercat niciodata sa urce la inaltime, a fost dispnibil un panou de escalada artificial in parcul „Ion Luca Caragiale”, unde au putut gusta din tentatia naturala pe care o avem cu totii in sange : cea de cataratori.

In oras a avut loc si o cursa de „treasure hunt”, unde echipe compuse din 3 prieteni au pornit prin Cluj, intr-o vanatoare de comori, avand sansa sa castige premii precum Rafting, Parapanta sau excursii cu Mocanita pe Valea Vaserului.

Oganizatorii au propus si cateva activitati outdoor, pentru un plus de serotonina si buna dispozitie : alergare in parcul mare sau tura cu bicicletele in Cluj. Pe 24 mai, cei care au role, isi pot da intalnire in Parcul Rozelor sau pe malul Somesului. Cine doreste mai mult decat o simpla miscare prin centru, poate alege echitatie, parapantism sau o tura de rafting.

Sa nu ratam ultimele 2 zile de miscare. Cine doreste adrenalina?

  • pe 24 mai cu doar 35 de lei de persoana putem face un zbor de neuitat cu parapanta
  • pe 25 mai cu 60 de lei putem merge intr-o tura de rafting pe Crisul Repede

Avem un oras versatil, nu-i asa? De fapt avem un oras versatil cu oameni valorosi si flexibili. Dorinte dintre cele mai spectaculoase le putem indeplini la Cluj. Muzica, arta, film, cultura, fotografie, avem din plin. Traditiile s-au pastrat si clujenii autentici nu renunta la obiceiurile lor. Pentru cine isi doreste o escapada din metropola, natura il asteapta imediat dupa colt. Cei care tanjesc dupa aventura, pot porni in cautarea acesteia informandu-se de la diverse evenimente sau intrand in cluburi de specialitate.
Care suflet nu se poate simti bine la Cluj? Aici energia pozitiva si enuziasmul au fost si vor fi mereu la ele acasa.

Detalii se gasesc aici : http://ziledeturism.wordpress.com

Un articol de Iulia Pardau