Yolka a trecut in anul II!

de | | 2 Minute

Yolka a trecut in anul II!

Yolka a trecut in anul II si, asemeni senzatiei de infinit pe care cerul de aici ti-o ofera, locul de refugiu cu aroma de brad, din Piata Unirii, si-a indreptat gusturile inspre noi orizonturi.

Din aceasta toamna, in meniul de la Yolka, alaturi de bauturi botezate dupa regiuni racoroase din Rusia, la categoria Signatures vei descoperi nu doar o lista de combinatii inedite ale ingredientelor, ci si o oportunitate de a te familiariza cu unele cuvinte si concepte din diferite culturi ale lumii!

Yolka (1 of 11)1

Astfel, de exemplu, vei afla ca in limba germana exista un termen care face referire la sentimentul de solitudine si liniste pe care îl ai în pădure: Waldeinsamkeit. Sau poate vei fi tentat de Mangata, o bautura a carei denumiri provine din suedeza si aminteste de modul in care luna se reflecta in apa, creand iluzia unui drum la suprafata acesteia…
Si dintr-un exces de zel, incepi sa cauti pe internet cuvinte similare, inedite, din alte limbi si de pe alte meleaguri!… ( pentru curiosi: aici)

Cine ar fi crezut ca un meniu poate fi ,,studiat” cu acea bucurie si curiozitate vie, spontana de a afla mai multe lucruri despre modul in care altii isi numesc realitatea?!…
Iti savurezi bautura si timpul petrecut aici, intr-un fel de entuziasm si multumire, stiind ca oricare ar fi alegerea, Yolka te surprinde mereu prin ingeniozitate si creativitate.

Odata cu renovarea din aceasta vara, alte idei vesele au prins contur in mintile celor de aici, astfel ca, in anul II de Yolka, ne putem bucura de si mai multe vietuitoare pe cerul ineditului bar: mai multe plante si…. pestisori!

Ca si presimtire: toamna aceasta fugim in pauzele de masa aici!