Walking Month Cluj 2018 | Pășim pentru campioni

de | | 3 Minute

Walking Month Cluj 2018 | Pășim pentru campioni

Walking Month dă startul înscrierilor la ediția 2018: mii de persoane sunt încurajate să renunțe la mașină și să adopte un stil de viață activ și sănătos, în scop nobil.

Competiția, organizată de Betfair Romania Development în parteneriat cu Banca Transilvania, strânge fonduri pentru Centrul Sportiv Lamont, un club sportiv destinat persoanelor cu dizabilități fizice, care a dat României zeci de medalii la Jocurile Paralimpice și alte mari competiții internaționale.

Despre Clubul Sportiv Lamont

Persoanele cu dizabilități care își doresc un stil de viață activ primesc o nouă șansă odată cu cea de-a patra ediție a concursului caritabil Walking Month, care își propune în acest an să strângă fonduri pentru susținerea Clubului Sportiv Lamont. O asociație non-profit fondată în 1999, Lamont a ajutat deja mii de oameni să practice un sport și a devenit în timp o adevărată „pepinieră” de campioni: sportivii cu dizabilități înregistrați la club au adus României medalii de la marile competiții internaționale de profil, incluzând aici și Jocurile Paralimpice.

În tot acest interval, Clubul Sportiv Lamont a funcționat dintr-o finanțare privată oferită de fondatoarea lui, Sally Wood Lamont, a primit un grant din partea Primăriei Cluj-Napoca pe o perioadă de un an și a înființat o „unitate protejată” pentru a avea o sursă constantă de venit. De curând însă, lipsa altor finanțări din partea autorităților, precum și desființarea „unităților protejate”, au pus în pericol continuarea programelor asociației, într-un moment critic pentru campionii care au adus medalii României: perioada de calificare la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

walking month 2

Înscrieri Walking Month

Toți cei care vor să ajute campionii paralimpici ai României și să susțină practicarea sportului de către persoanele cu dizabilități o pot face prin înscrierea în concursul caritabil Walking Month, singura competiție în care pot câștiga premii pur și simplu umblând pe jos. Cea de-a patra ediție Walking Month va avea loc din 10 septembrie în 7 octombrie 2018, iar înscrierile sunt deschise de astăzi, 6 august, până în 5 septembrie.

Organizatorul Betfair Romania Development susține costurile programului în parteneriat cu Banca Transilvania, astfel încât 100% din taxele de înregistrare reprezintă o donație directă către Centrul Sportiv Lamont.

Mai multe detalii pe site-ul www.walkingmonth.ro și pe pagina de Facebook Walking Month; pentru înscriere, este necesar un smartphone pe care să ruleze aplicația Walking Month, disponibilă în Google Play (Android) și App Store (iOS).

Conceptul Walking Month

Walking Month se află la ediția cu numărul IV. În 2015, cei 600 de participanți au strâns 42.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii.

Anul 2017 a adus cele mai spectaculoase rezultate din istoria Walking Month, cu 146.520 de lei donați către Beard Brothers, ceea ce a permis organizației să își dubleze capacitatea serviciului The Beard Mobile, primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa.

Fiecare weekend din timpul Walking Month este un prilej de a descoperi plăcerea simplă a mersului pe jos și beneficiile sportului pentru sănătate: de la transformarea unor bulevarde din oraș în zone pietonale la demonstrații ale sportivilor și jocuri organizate împreună cu campionii paralimpici ai României, programul competiției va fi unul foarte bogat.

Concurenții Walking Month pot câștiga premii atât dacă ajung pe unul din primele locuri la finalul competiției, cât și prin tragere la sorți, fiindcă acest concurs este deschis tuturor celor ce vor să își îmbunătățească condiția fizică, nu doar celor aflați deja în formă excelentă.