Waldeck la Jazz in The Park

de | | < 1 Minute

Artistul vienez Waldeck, o legendă vie a swing-ului contemporan, va fi prezent pentru prima dată în fața publicului din Transilvania, în cadrul festivalului Jazz in the Park, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Waldeck a început să cânte la pian la frageda vârstă de 6 ani și a lansat până în prezent 6 albume, muzica lui fiind considerată un delicios melanj de trip-hop și muzică clasică. “Ballroom Stories”, ultimul album al artistului, ne aduce aminte de balurile dansante ale anilor ’20 și multe dintre piesele incluse pe acesta vor face deliciul publicului la evenimentul în aer liber.

O altă atracție a festivalului este proiectul Acustic al celor de la Vița de Vie, care este și cel mai nou album al consacratei trupe românești. Astfel, în cadrul Jazz in the Park, publicul va putea asculta live reorchestrarea celor mai apreciate piese  ale repertoriului artiștilor, creat in 16 ani, într-un stil unic, ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossanova.

Maria Răducanu, premiată pentru “Cele mai reuşite creaţii discografice de jazz ale anului“, este un alt artist consacrat care va urca pe scena principală a festivalului.
Clădirea Casino va găzdui concerte de muzică clasică. Unul dintre artiștii anunțați până în prezent este pianistul Bogdan Vaida, clujean stabilit de peste o ani în Germania.
Ceilalți artiști care vor concerta pe scenele Jazz in the Park urmează a fi anunțați de către organizatori în următoarele două săptămâni pe site-ul www.jazzinthepark.ro sau pe pagina oficială de Facebook a festivalului: www.facebook.com/jazzintheparkromania.