Vreau să fiu voluntar la Cluj!

de | | 2 Minute

Vreau să fiu voluntar la Cluj!

Ce definește orașul Cluj-Napoca? Sunt multe lucruri, desigur. Poate dinamismul sau poate multiculturalismul, tinerii studenți sau festivalurile care se desfășoară aici?! Categoric și aceste lucruri! Însă, ceea ce surprinde cu adevărat spiritul acestui oraș transilvănean este toleranța, diversitatea și solidaritatea. Anume aceste însușiri, forjate pe parcursul bogatei experiențe istorice a orașului, dau vigoare astăzi ideii de europenitate pe care Clujul o inspiră atât localnicilor, cât și turiștilor. Diversitatea, solidaritatea și toleranța devin, în acest mod, o carte de vizită care recomandă Cluj-Napoca nu doar ca centru cultural, universitar sau ca excelentă destinație turistică, ci și ca un important punct de reper pe harta europeană a voluntariatului.

Valoarea unei comunități este dată de puterea și forța oamenilor care contribuie la edificarea acesteia. În acest mod, acțiunile de voluntariat devin motorul societății noastre pentru că acestea nu doar generează progres și prosperitate, ci devin un indiciu al unității și un simbol al solidarității față de membrii unei comunități. Voluntariatul ajută la formarea și dezvoltarea unor abilități și competențe personale prețioase, facilitează interacțiunea interumană, ajută la crearea unor contacte utile, este o sursă de distracție și o posibilitate de afirmare reprezentând, totodată, manifestarea pură a apartenenței la o comunitate de valori și de acțiuni. Din acest punct de vedere, evenimentele culturale, artistice și sportive oferă un excelent prilej de a susține și a promova această formă de exprimare a spiritului civic.

Campionatul European de Gimnastică Artistică

Cea de-a 7-a ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică care va avea loc în perioada 19-24 aprilie 2017 la Cluj cu motto-ul „Together for Europe. Together for Gymnastics” reprezintă momentul cel mai oportun pentru a afirma spiritul european al orașului la acest început de an. Importanța campionatului care inaugurează un nou ciclu olimpic este incomensurabilă pentru comunitatea noastră. Evenimentele sportive ale anului trecut au afirmat potențialul Clujului ca oraș al sportului național și european. De asemenea, ediția de anul acesta a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică este un moment istoric deoarece ultimul eveniment de acest gen a fost organizat la București, în aprilie 1957. Aceste circumstanțe investește cu un simbolism aparte munca oamenilor care își vor aduce aportul la buna organizare și desfășurare a acestui eveniment.

În acest mod, ne putem începe primăvara exprimându-ne dorința de a face parte din echipa de voluntari prin completarea formularului de înscriere până la data de 1 martie 2017.

Vreau să fiu voluntar la Cluj! - voluntariat

Redactor: Veronica Onea
Sursă foto: Sala Polivalentă Cluj-Napoca