Clujul scoate Transilvania din umbra contelui Dracula | VOGUE despre Cluj

de | | 2 Minute

VOGUE despre Cluj

Celebra publicație americană Vogue a prezentat viața intensă a orașului Cluj-Napoca, ca spațiu urban și social în care galeriile de artă, cafenelele și restaurantele te fac să descoperi o altă versiune a Transilvaniei, una diferită de cea asociată lui „Dracula”, celebrul roman al lui Bram Stoker.

foto: Vali Mada

Vogue prezintă Clujul ca fiind capitala neoficială a Transilvaniei și unul dintre cele mai „vibrante” orașe mici din Europa de Est, o reputație câștigată fără ajutorul legendelor care circulă în faimoasa regiune în inima căruia orașul se află.

De altfel, imaginea vampirică a Transilvaniei, cu farmecul și misterul ce o înconjoară, a început să fie în ultimii ani abordată într-o manieră mai autentică, pe măsură ce tot mai mulți turiști ajung pe aceste meleaguri în căutare de vampiri și paranormal, dar pleacă apoi spre casă cu amintiri dintr-o altă poveste, una în care istoria bate mitul, iar peisajele naturale îți taie respirația – nu de frică, ci de încântare.

Se amintește astfel, în Vogue, de senzația de transcendență pe care o poți resimți la o coborâre în Salina Turda.

Salina Turda / foto: Petric Victor

Articolul celebrei publicații americane prezintă o zi din viața dinamică a Clujului, cu trecerea în revistă a numeroaselor cafenele și restaurante bine ancorate în dinamica urbană. Este amintită și Piezișa, atmosfera-i studențească specifică, precum și festivalurile Untold, Electric Castle și TIFF.

Nu este trecută cu vederea nici dimensiunea academică a Clujului (cu cele 11 universități clujene) sau cea cultural-artistică, cu muzeele reprezentative sau centre culturale inedite, precum Fabrica de Pensule sau Centrul de Interes.

fabrica de pensule cluj
Fabrica de Pensule
centrul de interes foto florin stefan
Centrul de Interes / foto: Florin Stefan

Articolul poate fi lecturat în original aici: Transylvania Sheds the Shadow of Dracula With Galleries, Cocktails, and Coffeeshops in Cluj-Napoca.

Ce mai zic alții despre Cluj și Transilvania? Adunăm aici: https://goo.gl/oUkPx4