Vlad Pop – alergare pentru MagicEDU la 6633 Arctic Ultra

de | | 2 Minute

Vlad Pop – alergare pentru MagicEDU la maratonul 6633 Arctic Ultra

În această dimineață, clujeanul Vlad Pop, ambasadorul copiilor Magici, a plecat spre Canada. Acolo va participa în data de 23 februarie (19:30 ora României) la cursa de 620 km a maratonului 6633 Arctic Ultra unde va susține cei 200 de copii grav bolnavi, bursierii MagicEDU de anul acesta.

Urmărirea live a cursei va fi disponibilă aici, iar mai multe detalii despre eveniment găsești pe paginile de Facebook Asociația Magic și 6633 Arctic Ultra.

Despre 6633 Ultra

6633 Ultra are evenimente de 192 de km și 620 de km care încep în Teritoriul Yukon al Canadei și se termină în Teritoriile de Nord-Vest. Suferi de vânturi puternice și de temperaturi sălbatice care pot cobora până la -50 de grade. Dacă alegeți traseul de 620 de km, cursa se va încheia în satul Tuktoyaktuk, care este situat de-a lungul malurilor Oceanului Arctic.

DESPRE MAGICEDU

Cei mai mulți dintre copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice petrec foarte mult timp în spital. Tratamentul lor durează luni întregi, uneori ani. De aceea, ei nu mai pot merge la școală precum copiii normali, studiile sunt întrerupte, iar starea emoțională și fizică le este afectată.

Continuarea studiilor și întoarcerea la școală este dificilă și are nevoie de suportul colegilor, profesorilor și al familiei. Pentru că toate resursele materiale ale familiei se concentrează într-un singur punct – însănătoșirea celui mic – este nevoie de suport financiar.

Când mâncarea, hainele, cărțile și caietele devin produse de lux, MagicEDU vine în ajutor cu burse pentru continuarea educației.

Ce presupun bursele MagicEDU

  • Reintegrarea copilului la școală prin suport financiar printr-o bursă în valoare de 500 de lei, în fiecare lună, timp de un an;
  • Acoperirea cheltuielilor pentru rechizite școlare, cărți și pentru pregătirea la materii din care copiii susțîn examenele de capacitate sau bacalaureat;
  • Susținerea tinerilor care urmează facultatea, în anumite cazuri.
Sursă foto: Vlad Pop