Ce să vizităm în județul Cluj? 5 locuri mai puțin explorate

de | | 3 Minute

Ce să (mai) vizităm în județul Cluj?

Trebuie să vă spunem din start că articolul de față este o invitație la explorare. Când ne-am întrebat ce să mai vizităm în județul Cluj, de îndată ce ieșim din starea de urgență, primul impuls a fost să căutăm locuri mai puțin știute, locuri în care n-am ajuns încă niciodată sau pe care ne-am dori să le revedem, după o îndelungată absență.

Cu alte cuvinte, de obicei venim cu recomandări. De această dată, venim cu niște idei; vă arătăm și vouă o mică parte din lista noastră cu locuri pe care vrem să le vizităm în județul Cluj.

Nu știm ce vom găsi la fața locului, dar sperăm să revenim cât de curând și cu recomandări post-vizită. Cert este că în următoarele zile vom mai publica încă unul-două articole similare, căci idei sunt. 🙂

Piatra lui Lucaci 

În așteptarea primăverii, ne-am planificat o vizită la Piatra lui Lucaci. N-a fost să fie, însă, căci primăvara avea alte planuri pentru noi. Unde se află? În Munții Gilăului, cu belvedere spre Tarnița. Am găsit informații utile despre traseu și câteva fotografii minunate în articolul publicat de Răzvan Andrei.

Pe hartă apare și așa-numita „Piatra lui Dan” – au coordonate diferite, deci a nu se confunda, căci sunt două trasee diferite. Vrem să ajungem și la Piatra lui Dan, bineînțeles.

piatra lui lucaci 2020
Foto: Active Weekends

Muntele Mare: Vf. Piatra Cântătoare și Vf. Pietrele Mărunte

Ok, la Pietrele Mărunte am fost deja în drumeție, de vreo două ori, chiar împreună cu oameni frumoși din comunitatea Cluj.com. La Piatra Cântătoare am fost doar unii dintre noi (subsemnata, încă o Iulie dragă nouă și alți doi oameni minunați), dar s-a lăsat cu stres mare pentru alții din echipă, care nu prea s-au putut bucura de peisaje… de grija noastră. Ne-am zis că ne revanșăm și vizităm din nou, împreună, pietrele astea de pe Muntele Mare. Coordonate pe hartă » aici și aici.

Mulți dintre voi mergeți până la Buscat. Vă recomandăm să și continuați drumul cândva, de-acolo, la pas. Este superbă zona pe tot parcursul anului!

drumeţie spre Muntele Mare şi Pietrele Cântătoare
Foto: Robert Paul Igna, 2015, din drumeția noastră pe Muntele Mare (la Piatra Cântătoare)

La Pleșe 

Pare să fie un fel de Grădina Zmeilor, dacă e să ținem cont de părerile celor care au fost deja pe-acolo și și-au exprimat gândurile prin spațiul virtual. Se află în satul Dâncu, din comuna Aghireșu. Pe hartă » aici. Suntem curioși!

Vf. Pietrele Albe

De fiecare dată când am vizitat Cascada Vălul Miresei și am făcut traseele din imediata apropiere (circuitul grotelor sau traseul spre vârful Lespezi), ne-am zis că vom ajunge și la Pietrele Albe. Dacă ați fost deja, vrem poze! 🙂

ce să vizităm în județul Cluj
Foto: Cristina Mihuț, 2015, voluntar în cadrul proiectului „Clujul Văzut Altfel”

Cascada Sebișel

Deși pare să fie o cascadă mică și probabil nu foarte impresionantă (din câte am înțeles), drumul până acolo se anunță a fi deosebit. De altfel, despre Lunca Vișagului am auzit doar cuvinte de laudă și uimire. După o scurtă oprire la barajul Drăgan-Floroiu, se cade să ne extindem puțin suprafața teritoriului pe care îl vizităm în județul Cluj…

Voi ce aveți pe listă – în ce locuri de prin județul Cluj vă doriți să ajungeți?