Vino să trăiești cea mai intensă experiență muzicală la Jazz in the Park

de | | 3 Minute

Descoperă cel mai prietenos festival din țară

Experiențele muzicale cu adevărat speciale pot fi trăite doar o singură dată în viață. Însă, forța și intensitatea trăirilor vor fi cele care ne vor determina să căutăm mereu experiențe muzicale asemănătoare, la fel de revelatoare. În acest registru, al experiențelor muzicale unice și intense se înscrie și festivalul Jazz in the Park.

Cu o tradiție de patru ani, premiat la concursurile de profil de la nivel european, acest festival prietenos pornește în inima orașului Cluj, în Parcul Central, pe malul Someșului, umplând străzile de artiști și de acorduri jucăușe de jazz contemporan. Între 26 iunie – 2 iulie, hamacele suspendate de copacii din parc și păturile vor anima parcelele de iarbă verde și îi vor invita pe cei cu sufletul sensibil la cea mai frumoasă experiență muzicală pe care au trăit-o până acum.

Vino să trăiești cea mai intensă experiență muzicală la Jazz in the Park

Câteva motive să mergem la Jazz in the Park și să trăim cea mai intensă experiență muzicală de până acum

La ediția de anul acesta, peste 100 de artiști vor încânta publicul la Cluj, pe scenele din Parcul Central, de pe malul Someșului, la performance-urile stradale și la concertele de la Opera Maghiară. Noutatea de anul acesta a festivalului este o scenă de electro-jazz, amplasată în Parcul ,,Simion Bărnuțiu”.

Pe această nouă scenă vor cânta nume cunoscute și consacrate ale acestui gen muzical. Una din cei mai buni bateriști din lume și unul din cei mai cunoscuți artiști ai genului electro-jazz care vine la Cluj este Jojo Mayer și celebra trupă Nerve, cunoscută pentru modul în care îmbină jazzul cu ritmurile drum&base, muzica electronică, rock, jungle și alte stiluri.

Magia care se anunță să aibă loc la Jazz in the Park nu se oprește aici. Formația Skalpel din Polonia vine la Cluj pentru a încânta publicul cu stilul oraginal de hip hop și jazz, într-o formulă care readuce la viață spiritul jazzului polonez prin folosirea unor mostre din anii 1960-1970 în piese actuale.

Pe aceeași scenă de electro-jazz, trupa sZempöl Offchestra va face senzație prin combinarea teatrului, muzicii, și a poveștilor într-un mix care conține trompetă, vioară, tobe și bass.

Festivalul Jazz in the Park este prietenos nu doar prin muzica pe care alege să ne-o prezinte și să cultive dragostea față de genul jazz, ci și pentru că aduce în scenă concepte inedite precum concertele în natură.

Invitatul Dario Rossi, unul dintre cei mai cunoscuți și originali percuționiști din lume, este artistul care creează muzică din obiecte reciclate și va cânta pe străzile Clujului pentru a ne încânta simțul auditiv și a ne demonstra că obiectele scose din uz sunt capabile să genereze magie, să inspire și să făurească artă.

Recital de pian la miezul nopții în Parcul Central

Trei proiecte speciale vor avea loc în cadrul festivalului, iar unul dintre ele e un recital susținut de pianistul român stabilit în Germania Bogdan Vaida. Concertul va avea loc la miezul nopții în Parcul Central. Organizatorii festivalului au decis astfel să repete experiența de anul trecut, când peste o mie de persoane au asistat la miezul nopții la recitalul pianistului Bogdan Vaida.

O altă trupă care va urca pe scena Jazz in the Park este Brum, un trio experimental electro într-un mix de stiluri moderne cu bas și tobe live, chitară şi sinthuri agresive sau ambientale, voci minimale bine încadrate în aranjamente spaţiale.

Originari de dincolo de Prut, la festival va concerta și Alex Calancea Band, o fuziune naturală de groove-uri de drum&base și pasajele clasice împletite cu folclorul urban distorsionat.

 Ultima strigare pentru voluntari și pentru trupele de jazz care vor să se înscrie în concursul Jazz in the Park

Trupele care vor să participe la Concursul Internațional Jazz in the Park și să cânte în cadrul festivalului mai au o zi la dispoziție pentru înscriere. Sunt puse la bătaie premii totale de 5.000 de euro, iar termenul limită este 17 mai.

Anul acesta festivalul Jazz in the Park va avea loc timp de 7 zile, în perioada 26 iunie-2 iulie. Se dezvoltă o serie de concerte pe bază de bilete – Dhafer Youssef, Susana Baca, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra -, concerte pe malul Someșului în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park, concerte în Parcul Central și reprezentații stradale artistice pe mai multe artere din oraș.

Acestea fiind spuse, ne declarăm nerăbdători să înceapă Jazz in the Park și să trăim cele mai frumoase clipe din viața noastră alături de cele mai originale trupe de jazz din lume!