Vine frigul pe la noi? Vremea în Cluj se schimbă. VEZI temperaturile în scădere

de | | 2 Minute

Vine frigul pe la noi? Vremea în Cluj se schimbă. VEZI temperaturile în scădere

📷 Lorand Pleiner

Într-o perioadă în care ninge în cel mai fierbinte deșert din lume, Sahara (vezi recenta zăpadă înregistrată în nordul Algeriei, la Ain Sefra – Poarta Deșertului Sahara), la Cluj am avut zilele acestea temperaturi maxime de 10 până la 15 grade. În consecință, ni se pare firesc să ne bucurăm că meteorologii preconizează o răcire considerabilă a temperaturilor în următoarea perioadă. Vorba clasicului: winter is coming?!

De astăzi, temperaturile minime (acelea care treceau de 0 grade, da) vor scădea la -10 grade până în 15 ianuarie. Va urma o creștere treptată la o medie nocturnă de -4 grade până în 18 ianuarie. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, până pe 21 ianuarie, variațiile vor fi nesemnificative. Valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele10 – 13 și 17 – 21 ianuarie, cu posibile apariții neașteptate de lapoviță și ninsoare. (conform Administrației Naționale de Meteorologie)

Nu putem decât să ne bucurăm că n-am ajuns la noi recorduri de maxime în anotimpul rece, cum ar fi recordul înregistrat în 2001, la stația Oravița. Atunci s-au semnalizat nici mai mult, nici mai puțin de +22.2 grade. Apropo de istorie…

Frig Fun Fact

Recordul absolut de frig înregistrat în România s-a stabilit acum mai bine de 75 de ani, mai precis în anul de grație 1942, la stația meteo Bod de lângă Brașov:

-38,5 GRADE CELSIUS

Cel mai mare viscol din România s-a petrecut în 1954, cu un vânt de 126 kilometri/oră și cu ninsori abundente, troiene uriase, unele de peste 5 metri în București.

Historia

Așa că, să nu ne plângem de razele îngăduitoare ale soarelui… Dar nici să nu uităm că aceste oscilații de temperatură și încălziri nefirești în perioada iernii, nu sunt un semn bun.

La final, ascultați o recomandare în temă: