Vin căldurile! Încet, dar sigur | VREMEA în următoarea perioadă

de | | < 1 Minute

Vin căldurile! Încet, dar sigur | VREMEA în următoarea perioadă

„Căldură mare, mon’șer!”… răsună în mințile tuturor celor ce visează la creșterea temperaturilor și la mult-dorita venire (odată!) a primăverii.

? Lucian Nuță

Se pare că meteorologii au anunțat în acest weekend (vezi știrile pe Mediafax) că, deși ne confruntăm cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, sfârșitul săptămânii viitoare ne poate aduce temperaturi de până la 20 de grade! Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să-ți fie cald, ar spune unii. 🙂

„Pe parcursul săptămânii, procesul de încălzire continuă, se intensifică şi se va resimţi mai bine după jumătatea acestei săptămâni. Vom ajunge la nişte valori normale, urmând ca spre finalul săptămânii viitoare, temperaturile sa fie chiar mai ridicate. Astfel, estimăm, în partea de sud, maxime de 19-20 de grade.” – a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Mediafax.

Dacă, în partea de sud se anunță chiar și 20 de grade, noi, aici, în partea de nord-vest, ne putem mulțumi și cu 15 grade.
În condițiile în care ieșim dintr-un weekend în care încă am fost amenințați cu coduri de ninsori în unele regiuni, vestea că vremea se încălzește treptat parcă ne scoate și pe noi din hibernare:

„În perioada următoare, nu vor mai fi nici intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în creştere de la zi la alta, astfel încât ne aşteptăm chiar la maxime de 10-11 grade.”

10 – 11 grade? Pregătiți terasele, ieșim la soare! 🙂

*Măsurătorile de specialitate ale ANM (Administrația Națională de Meteorologie)arată că media multianuală lunară pentru luna aprilie este de 9,3 grade Celsius. Așa că, orice depășește 9 grade în aprilie e mană cerească!