Vara la Cluj

de | | 2 Minute

Vara la Cluj

Imi amintesc de copilarie, cand stateam pe banca cu 100 de amintiri din fata blocului in plina vara. Inca mai simt mirosul acela de normalitate, de oameni normali, de soarele ce ardea fara a spune o minciuna, imi amintesc fiecare vara in Cluj din 95` pana acum si sigur imi voi aminti si urmatoarele.

Imi amintesc cu blandete fiecare vizita la Gradina Botanica, mirosul de muschi verde, sunetul pasarilor si florile mai de care cu numele lor ciudate. Imi amintesc oaza mirosului din aer. Iubesc strazile fermecate pe care le frecventez zi de zi, Muzeului, Piezisa, Eroilor etc. Inca si acuma urmele de magie ma induc in eroare.

Cum sa nu iubesti Clujul vara? Cum sa nu iubesti verdeata din Parcul central ? Cum sa nu iubesti zambetele copiilor atunci cand merg la o balaceala in plin centru (Piata unirii)? Cum sa nu iubesti noptile petrecute intr-un cinematograf alaturi de persoana iubita sau cei mai nebuni prieteni ai tai, iar apoi berea rece ce te mangaie pe gat ? Precum ziceam si ma repet, cum sa nu iubesti Clujul vara ? Cand eram copil si treceam pe langa bazinul Olimpic de langa Sala Sporturilor, taicamiu imi zicea ” aici vreau sa te aduc cand vei fi pregatita ” . Mi se facea parul de gaina, era o stare care te facea sa astepti sa cresti mai mare, sa fie vara si frumos si sa te poti arunca ca un om ce a vazut pentru prima data un strand.

Daca as avea o masina a timpului as face mereu vara in Cluj. Si sa nu uitam de ce oamenii iubesc atat de mult vara. Festivalele non stop aduc o preponderenta maxima Clujului. Totul este magic si frumos. Iubesc momentele si zilele cand vad excursionisti sau turisti din alte orase/tari ca fac popas in fermecatorul nostru oras. Clujul este totul pentru noi, este iubire, tristete, bucurie. Toate la un loc, de aceea il iubim atat de mult, dar cel mai mult, iubim sa fie vara.

Un articol de Lumiere Raluca