Vânzările online cresc
Încă din 2017, studiile menționau că până în anul 2040, majoritatea cumpărăturilor se vor desfășura online. Și magazinele fizice trebuie să țină pasul cu cererea, deci vânzările directe își continuă dezvoltarea. De aceea, agenții de vânzări preiau comenzi cu ajutorul aplicațiilor SFA pentru ca datele să ajungă rapid în sistemul ERP al companiei, scurtând timpul de prelucrare a datelor. În același scop, comenzile efectuate în magazinele online pe o platformă B2B sau B2C sunt gestionate și ele prin servicii de integrare ERP.
Magazinele online sunt o alternativă tot mai populară pentru cei care evită magazinele fizice în această perioadă. Numărul de clienți este în creștere, produsele au un flux tot mai dinamic în depozite și livrările se fac în zone care diferă de la o zi la alta. Pentru a eficientiza toate aceste operațiuni, indiferent de industrie, digitalizarea nu ar trebui să lipsească dintr-o afacere – mai ales dacă vânzările sunt în plină creștere în industria sa.
Domenii în creștere în care nu trebuie să lipsească digitalizarea
În ceea ce privește magazinele online, în 2021 au existat 5 domenii în care vânzările au crescut semnificativ. Dacă și în magazinul tău online se regăsesc produse din categoriile de mai jos, e cu atât mai recomandat să folosești soluții de automatizarea a vânzărilor. Iată care sunt cele 5 categorii ale căror vânzări au fost în top anul precedent.
Fashion. Articolele fashion au avut o trecere neașteptată, peste 25% din valoarea cumpărăturilor online a mers către această direcție. În plus, restricționarea circulației în magazine în timpul pandemiei a mai adus o modificare a obiceiurilor de consum, clienții cheltuind cu 5% mai mult pentru articolele de îmbrăcăminte. Surprinzător este și că succesul companiilor nu este dat de nume, ci mai mult de experiența oferită consumatorului.
Jocuri și hobby-uri. Mutarea activităților în online și restricțiile de circulație determinat creșterea timpului petrecut acasă. De aceea, o mare parte din cumpărăturile online este reprezentată de produse de entertainment. Cu ajutorul lor, timpul trece mai ușor și, deși spațiul e același, activitățile ajung să fie diversificate.
Produse multimedia. Sunt în strâns legate de categoria de produse menționată anterior, iar creșterea vânzărilor în domeniu a fost de 10%.
Produse alimentare și de îngrijire. Timpul petrecut acasă a determinat și creșterea interesului pentru bunăstarea personală. Astfel, produsele de înfrumusețare de lux au avut o creștere a vânzărilor de 47%, iar produsele alimentare de 33%.
Home & deco. Oamenii au început să investească în spațiul de acasă, care a devenit și birou de lucru din cauza pandemiei. Consumatorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru amenajarea spațiului, deci acest domeniu va fi prosper în continuare în e-commerce.
Pregătește-te pentru creșterea vânzărilor online
Așadar, pandemia și-a lăsat amprenta atât asupra celor mai căutate categorii de produse, cât și asupra mediului de plasare a comenzilor. E-commerce-ul este în plină dezvoltarea și va fi la fel în continuare. Fie că business-ul tău are legătură cu domeniile de sus sau nu, fii mereu pregătit să gestionezi eficient comenzile online cu ajutorul unor softuri dedicate operațiunilor de vânzare.
Optimall by AROBS oferă de peste 18 ani soluții de automatizare a afacerilor. Sute de companii au redus timpul de prelucrare și livrare a comenzilor cu ajutorul softurilor de automatizare a vânzărilor. Dacă vrei să ai acces în timp real informații actualizate despre compania ta, e timpul să implementezi digitalizarea și în afacerea ta. Completează formularul și echipa Optimall by AROBS te va contacta pentru o ofertă personalizată în funcție de nevoile companiei tale.
Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.