Utilizarea produselor din inox în industria serviciilor alimentare

de | | 2 Minute

Inoxul este materialul preferat în industria serviciilor alimentare moderne, iar acest lucru nu este deloc curios, având în vedere potențialul pe care îl are acest material în bucătăriile moderne ale celor mai mari restaurante.

De la articolele de costum din clasa înaltă la bucătăriile comerciale, diversele suprafețe, echipamente sau ustensile realizate din inox servesc drept piatră de temelie în crearea unui spațiu de lucru modern în acest domeniu. Iată de ce oțelul inoxidabil este un material preferat în această industrie și care sunt avantajele pe care le comportă acesta în bucătăriile moderne ale restaurantelor.

Utilizarea produselor din inox în industria serviciilor alimentare

Oțelul inoxidabil este un material cu diverse utilizări în industria serviciilor alimentare. Poate fi vorba despre o cuva inox utilizată în bucătăria unui restaurant sau chiar despre tacâmurile utilizate la servire.

De asemenea, acesta se regăsește în conductele de apă, în mesele pentru serviciile alimentare oferite clienților, în echipamentele pentru gătit, în mixere, recipiente pentru depozitare la cald sau la rece, în rafturi și containere, în oale și tigăi, spalator inox, ustensile, dozatoare și alte asemenea produse utilizate în acest sector.

Tipuri de inox utilizate în industria alimentară

Există mai multe tipuri de inox utilizate în industria serviciilor alimentare, însă trei dintre acestea sunt cele mai des utilizate. Este vorba despre inoxul 18/8 sau 18/10, cel mai popular grad de oțel inoxidabil din restaurante, bucătării comerciale sau medii de servire a alimentelor. Această alegere este perfectă în scopurile menționate mai ales pentru că oferă un echilibru perfect între costuri și performanțele realizate, are un grad ridicat de strălucire datorită conținutului ridicat de nichel, este durabil și accesibil.

Oțelul inoxidabil 430 are un aspect mat, fiind utilizat mai ales pentru articolele care nu necesită o finisare în oglindă, dintre acestea putând fi amintite carcasele, blaturile de lucru, ustensilele de bucătărie sau chiuvetele mai ieftine.

Oțelul inoxidabil 316/316L are o rezistență crescută la coroziune, însă și un cost mai crescut, ceea ce îl face ideal pentru depozitarea și utilizarea unor soluții acide sau saline. Din acest material sunt realizate cuțitele, dat fiind că lamele lor au capacitatea de a menține marginea fină și de a rezista ritmului rapid în utilizare și mediilor neprietenoase (căldură mare, temperaturi foarte scăzute etc.).

Pe lângă utilitatea pe care o are acest material în echiparea bucătăriilor comerciale, acesta este de preferat și pentru ușurința cu care se curăță, nefiind nevoie de utilizarea unor soluții costisitoare.


Articol publicitar