Untold Festival câștigă premii Silver Drum prin campania ,,Pay with Blood”

de | | 2 Minute

UNTOLD câștigă două premii Silver Drum prin campania “Pay with Blood” la Festivalul Golden Drum 2015

Una dintre cele mai de succes campanii derulate de un festival din țara noastră și nu numai, campania ,,Pay with Blood” din cadrul Untold Festival 2015, desfășurată cu sprijinul McCann Worldgroup România și  Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS) a câștigat 2 premii la Festivalul Internațional de Publicitate Golden Drum – cel mai important eveniment de acest gen din Europa Centrală și de Est.

Din cele 5 nominalizări avute, campania ,,Pay with Blood” a câștigat premiile Silver Drum la categoriile New or Innovative și Public Relations.

Creată din dorința de a încuraja donarea de sânge și de a crește gradul de conștientizare a nevoii de sânge la nivel național, campania s-a desfășurat în perioada 14 – 28 iulie și a înregistrat peste 1500 de donatori, fapt ce a presupus, implicit, salvarea a peste 3100 de vieți.

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, doar 1,7% dintre români donează sânge anual. Mai mult, România se află printre ultimele trei țări din Europa când vine vorba de numărul de donatori de sânge. În anul 2014, doar jumătate din necesarul de unități de sânge a fost atins la nivel național.

“Recunoaşterea internaţională obţinută la festivalul Golden Drum 2015 este o confirmare a faptului că inițiativa a fost una inedită care a atras atenția asupra nevoii reale de sânge în România. Am vrut să contribuim activ la creșterea numărului de donatori și, în același timp, să oferim fanilor o metodă unică de a-și plăti biletul la festival. Uitându-ne și la numărul mare al celor care au ales să se alăture inițiativei suntem încrezători în potențialul de mobilizare existent la nivelul întregii comunități și suntem convinși că orice inițiativă de acest fel va fi suținută pe viitor de tinerii din România. Le mulţumim celor de la Institutul Național de Transfuzie Sanguină și McCann România pentru susţinerea pe care ne-au oferit-o în dezvoltarea acestei campanii“, spune Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD Festival.

Ediția a doua UNTOLD Festival va avea loc în 4-7 august 2016, iar pe scenele festivalului de la Cluj-Napoca vor urca cele mai mari nume din topurile muzicale internaționale. Prima serie de 10.000 de abonamente a fost epuizată în mai puțin de o oră de la punerea acestora în vânzare. Biletele și abonamentele vor avea o politică de preț asemănătoare cu cea practicată în 2015, prețurile crescând progresiv, pe măsură ce se apropie festivalul sau sunt prezentanți artiștii din line-up.