„Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt.” | România Neîmblânzită FOTO/VIDEO

de | | 2 Minute

„Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt.” | România Neîmblânzită FOTO/VIDEO

Compania de distribuție de film Transilvania Film a anunțat recent lansarea unui documentar despre animalele sălbatice de pe teritoriul țării noastre. România Neîmblânzită este un proiect vizual „unic, care dorește să dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețe nealterată, neprelucrată, magică, însă extrem de fragilă”.

Producția este realizată de casa de producție britanică Off The Fence, susținută de ONG-ul de mediu The European Nature Trust, finanțată de retailerul Auchan România, cu distribuția asigurată de Transilvania Film (a cărei echipă este responsabilă și de realizarea Festivalului Internațional de Film Transilvania).

„Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire.

Vă invităm să ne însoțiți într-o călătorie care vă va dezvălui un an din viețile variatelor plante, insecte și animale de pe teritoriul României, trecerea lor prin toate cele 4 anotimpuri, încă prezente în țara noastră.” (Transilvania Film)

În România există 32 de arii protejate declarate Parcuri naționale si naturale unde ar trebui sa prospere varietatea de animale sălbatice. Laviniu Terciu, ranger la Fundatia Conservation Carpathia, spunea, într-un articol publicat la începutul lunii februarie: “Populatia de animale salbatice a început să-și revină în ultimul timp, dar din cauza braconajului excesiv s-au produs distrugeri masive în perioada 2000 – 2010.”

Documentarul România Neîmblânzită este narat de marele actor Victor Rebengiuc și va avea premiera în cinematografele din România în 13 aprilie.

? Screenshots Documentar România Neîmblânzită