Unde mergi când este iarnă? În România, vacanțe exotice în țările calde sau poate o vacanță în Europa? 

de | | 2 Minute

Unde mergi când este iarnă? 

Nu este un secret pentru nimeni faptul că vremea din România nu ne răsfață pe timp de iarnă. Când te trezești dimineața este încă întuneric, iar când pleci de la serviciu, este iar beznă. Și, după cum demonstrează cercetările științifice, o cantitate mare de lumină solară are un efect foarte pozitiv asupra bunăstării și satisfacției oamenilor. Nu e de mirare că iarna fiecare turist vrea căldură și soare cu orice preț. 

Vacanțe exotice pe timp de iarnă? 

Opțiunile de vacanțe exotice sunt cu adevărat nesfârșite. Totuși, totul depinde în principal de preț și de cerințele tale. Dacă posibilitatea de a înota și de a face plajă este importantă pentru tine, ar trebui să alegi un loc unde este cald tot timpul anului și sezonul turistic nu se termină niciodată. 

Cu toate acestea, o vacanță în locuri exotice, unde căldura predomină în timpul iernii noastre, este adesea asociată cu cheltuieli mari. Dar astăzi, chiar nu mai este o problemă să mergi în Republica Dominicană, Thailanda sau Cuba. Sunt vizitate tot mai multe țări îndepărtate precum Kenya, Sri Lanka, Tanzania cu Zanzibar și Maldive. Pretutindeni acolo poți conta pe soare puternic și pe vederi care vor fi de necrezut pentru un european.  

Astfel de oferte vacanțe sunt organizate de agențiile de turism și atunci trebuie să ții cont de cheltuielile de câteva mii de lei pentru o săptămână de ședere pentru o persoană. Desigur, poți încerca și să vizitezi singur aceste locuri, găsind zboruri ieftine cu transferuri. De multe ori, însă, trebuie să adaugi costurile vaccinărilor suplimentare și vizelor. 

Oferte vacanță mai aproape de casă în sezonul rece? 

O variantă mai economică este să mergi într-una dintre țările situate în sudul Europei sau la periferia acesteia. În multe cazuri, poți conta pe temperaturi ceva mai puțin spectaculoase, dar totuși ridicate și mult soare. Cel mai bun exemplu este Egiptul, care este foarte popular printre turiști. În timpul iernii găsești oferte ieftine pentru o vacanță, de exemplu la Hurghada. Pe lângă plajă și sporturi nautice, Egiptul oferă și unele dintre cele mai interesante monumente din lume.  

Merită să iei în considerare și Tenerife, precum și toate Insulele Canare, unde sezonul turistic durează tot timpul anului. Temperaturile acceptabile în timpul iernii sunt și în Cipru sau Riviera turcească, de exemplu, în Antalya. Poate că nu sunt suficient de mari pentru plajă și înot, dar este suficient pentru a vizita obiective interesante și plimbări.  

Cei cărora le pasă de bronz ar trebui să se uite mai degrabă la ofertele din paradisurile exotice. Când vine vorba în primul rând de reîncărcarea bateriilor la soare, departe de întunericul din România, o vacanță în sudul Europei și în zonele adiacente acesteia ar trebui să fie suficientă.