Un week-end bogat in festivaluri la Cluj Napoca

de | | 2 Minute

Putem sa premiem acest week-end ca fiind finalul de saptamana cu cele mai multe evenimente de tip festival care pot avea loc fizic posibil in Cluj Napoca.

Majoritatea locatiilor mari sunt ocupate, exista o paleta larga de evenimente, asadar fiecare gust muzical, cultural, atistic este posibil de satisfacut.

O serie de evenimente se vor prelungi si saptamana ce urmeaza. In prezent orasul este asaltat de idei noi, oameni entuziasmati, artisti din multe colturi ale Europei, atmosfera vivace si plina de inspiratie.

 Asadar avem de a face cu :

 

  1. Napoca Jazz Blues & Wine festival
  2. Photo Romania Festival
  3. Napoca Music Event
  4. Zilele Arhitecturii
  5. Festivalul 18 +

Cum fizic posibil nu as putea fi in doua locuri in acelasi timp (deocamdata), am ales sa o vad pe Alexandrina Hristov live vineri, la Festivalul 18 + si bineinteles nu am ratat seara de sambata de la Napoca Jazz Blues & Wine Festival. Doua evenimente in aer liber, diferite, dar pline de savoare. Versatilitatea de care eu dau dovada, mi-a permis sa ma bucur din plin de ambele seri fiecare foarte reusita in felul ei.

Am vazut un Cluj viu, cu oameni plini de energie participand activ la pozitivismul atmosferei.

Alexandrina a cantat singura, acompaniindu-se la pian. Aceasta este o artista originara din Republica Moldova, cu o activitate intensa in domeniul picturii, muzicii si poeziei. Ea locuieste in prezent in Bucuresti si realizeaza diverse expozitii de pictura, iar artista a participat la festivaluri importante ca „Garana Jazz Festival” sau TIFF. Stilul abordat de ea se incadreaza in sfera pop acustic, rock contemporan, jazz si soul.

Seara de vineri a fost poetica pe platoul Cetatuii, din Cluj. Multa lume relaxata, indragostita de oameni si natura au asistat la concertul Alexandrinei, au sorbit versurile acesteia pline de talc si profunzime, iar la final au pozat alaturi de artista.

Festivalul 18 + care s-a incheiat aseara pe 18 mai, a fost la prima s-a editie si avand in vedere aceste considerente, s-a bucurat de un mare succes. Muzica a variat de la jazz la dub, ska sau funk, indie sau pop, iar in fiecare seara petrecerea a continuat in clubul „La Gazette”. Ne-am plimbat intr-un labirint de 580 metri patrati creat sub tema „1001 de metri de poveste romaneasca”

Au avut loc expozitii foto, workshop-uri si ateliere inventive.

Artistii pe care clujenii au avut ocazia sa ii asculte live 100% au fost : Nadeah (Nouvelle Vague), Alexandrina Hristov, Masala Sound System, Brass Wood & Wires, No Head on my Shoulders, Tunderground si Ad Hoc.

Asteptam cu interes si editia de anul viitor, debordand de buna dispozitie si culoare.

Cat despre Napoca Jazz Blues & Wine Festival, ii voi acorda maine dupa incheierea lui, un articol intreg, deoarece merita din plin.

Nu uitati ca in seara aceasta, care este ultima din evenimentul grandios, aveti sansa sa ii ascultati live in atmosefra unica din fata Casionoului din Parcul Central pe : Richard Galliano Tangaria New Quartet (Franta), Grzegorz Karnas Quintet (Polonia), Vali „SirBlues” Racila (Romania) si nu in ultimul rand pe baietii clujeni de la Straight from the Bottle.

Echipa Cluj.com va fi prezenta negresit. Va asteptam si pe voi.

Un articol de: Iulia Pardau