Un oraș și locuitorii săi: aplicația My Cluj

de | | 2 Minute

Un oraș și locuitorii săi: aplicația My Cluj
Într-o seară frumoasă de primăvară am ieșit la o plimbare. Vremea e prietenoasă, iar o scurtă promenadă înainte de somn e mereu binevenită. Ieșind din bloc observ că străduța mea nu este iluminată. Ca orice om cu spirit fin de observație și curios din fire mă întreb căror circumstanțe se datorează această defecțiune?! Analizând situația atent, îmi dau seama rapid că s-a ars becul de la stâlpul de iluminare publică. Conștiincioasă, scot din buzunar telefonul și semnalez această problemă. M-am  gândit că și vecinii  în mod sigur vor fi deranjați și ei de această situație.

Venind în întâmpinarea nevoilor locuitorilor orașului Cluj, dar și din dorința de a gestiona în mod eficient problemele comunității, a le identifica în cel mai scurt timp și a le rezolva cât mai repede, Primăria a lansat o aplicație prin intermediul căreia clujenii pot transmite sesizările direct către această autoritate publică. Aplicația se numește My Cluj. Aceasta este disponibilă pentru dispozitivele de tip smartphone care folosesc sisteme de operare Android sau iOS. Pentru cei care nu dispun de smartphone-uri, spunem că aplicația My Cluj este disponibilă și în variantă pentru desktop. My Cluj poate fi accesată și de pe pagina electronică a Primăriei. De asemenea, aplicația este integrată cu un sistem intern de management al documentelor – INFOCET, care asigură coordonarea eficientă și rapidă a sesizărilor.

Aplicatia My Cluj
Dacă sunteți martor sau participant la o situație, problemă, chestiune deranjantă legată de salubritate și depozitări deșeuri, dacă constatați că cineva și-a parcat neregulamentar mașina sau a parcat într-un loc unde este interzis acest lucru, dacă observați că trotuarul, o stradă sau o alee are nevoie de îmbunătățiri, dacă semnalați construcții sau lucrări neautorizate, dacă aveți nelămuriri în legătură cu anumite taxe sau impozite aplicația My Cluj vă stă la dispoziție pentru a transmite adresele dumneavoastră.

De asemenea, nemulțumirile lagate de spațiile verzi, de tăierea unor copaci din parcuri, dacă sunteți martorul unui caz de tulburare a liniștii publice sau semnalați o neregulă în ceea ce privește semnalizarea rutieră, sau în transportul public, dacă sunteți agasați de o persoană fără adăpost sau care apelează la mila publicului aplicația Primăriei este deschisă și pentru aceste sesizări. Principiul de funcționare a aplicației My Cluj este simplu și accesibil: vă înregistrați numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, apoi adăugați o descriere a petiției dumneavoastră, încărcați o poză- două și în cel mai scurt timp veți primi răspunsul Primăriei.

Cum putem face ca în comunitatea noastră lucrurile să meargă strună? Prin implicarea activă a fiecărui locuitor al orașului în transformarea noastră calitativă, ca și comunitate, zi de zi. Doar așa putem avea un Cluj așa cum ni-l dorim – curat, civilizat și prietenos atât cu localnicii, cât și cu turiștii.

Aplicația My Cluj poate fi găsită aici!

 

Veronica Onea, redactor Cluj.com
Imagini:  Primăria Cluj, Victor Petric.