Ultima săptămână din Focus Atelier 2016

de | | 2 Minute

Ultima săptămână din Focus Atelier 2016.

A doua ediție a platformei Focus Atelier desfășurată pe tot parcursul lunii martie la Cluj-Napoca se apropie de final. Cei interesați de înțelegerea și chestionarea formulelor pedagogice care stau la temelia societății actuale, pot să participe la o serie de evenimente pe tema educației.

Joi, 24 martie, începe atelierul de Teatru Forum & Teatru Invizibil, coordonat de George Wielgus, performer, scriitor și trainer în Teatrul Oprimaților, cu 10 ani de experiență în lucrul cu comunități vulnerabile. Până pe 31 martie, cei care s-au înscris la workshop se vor familiariza cu varii tehnici și practici menite să-i ajute să depășească diverse situații discriminatorii și opresive din existența cotidiană.

Ziua de sâmbătă, 26 martie, este o zi dedicată celor care întreprind activități educaționale prin intermediul culturii și are ca scop crearea unei comunități care poate realiza noi proiecte ce pot lua nașterea în urma unui astfel de eveniment. Sunt așteptați începând cu ora 12:00 la un Brunch Day organizat în barul Fabricii de Pensule, cei interesați de educație, cei care abordează educația prin intermediul artei, cei care susțin ateliere sau cursuri pentru copii și/sau adolescenți, cei care desfășoară proiecte de educație non-formală și toți cei care își doresc ca în viitor educația din România să arate mai bine.

Duminică, 27 martie, ora 20:00, la Zug Zone, este programată proiecția documentarului The Finland Phenomenon, care încearcă să pătrundă secretele performantului sistem de învățământ finlandez. Vizionarea filmului va fi însoțită, pentru cei care doresc să aprofundeze subiectul, de o discuție cu publicul.

Ultima zi din Focus Atelier va fi marcată de o dezbatere conclusivă: Crize și alternative educaționale, susținută joi, 31 martie, ora 19:00, la Fabrica de Pensule. Scopul întâlnirii este, pe de-o parte, să formuleze o serie de constatări legate de toate evenimentele incluse în programul acestei ediții, iar, pe de alta, să identifice soluții pentru remedierea disfuncționalităților sistemului educațional românesc. În plus, se va pune în discuție relevanța unei inițiative ca Focus Atelier, eficiența și impactul ei asupra mediului cultural clujean, dar și necesitatea continuării și extinderii proiectului, în vederea elaborării unor ediții viitoare.

Focus Atelier