UCMS by AROBS la aniversarea a 25 de ani – secretul e învățarea continuă

de | | 3 Minute

UCMS, companie intrată în 2019 în grupul AROBS Transilvania Software, a împlinit de curând 25 de ani de la înființare. Preluarea acționariatului UCMS a completat portofoliul de servicii oferite de compania de IT – software development, monitorizare flote auto, soluții software pentru industria automotive, soluții de plăți contactless și nu numai, cu soluții de management al resurselor umane. Aniversarea celor 25 de ani de activitate s-a făcut într-un cadru restrâns sub forma unui eveniment moderat de Psiholog Dr. Raluca Anton, în prezența angajaților, clienților/partenerilor și invitaților. Printre subiectele actuale abordate au fost trendurile în HR, reconfigurarea serviciilor după criză, dar și cum ne adaptăm munca la schimbările produse de situația pandemică globală.

Expansiune – stabilizare – revenire parțială

Evenimentul a fost deschis cu discursurile directorului general UCMS by AROBS, Ionuț Gherle și al fondatorului AROBS, Voicu Oprean, urmate de un moment surpriză – premierea angajaților cu cel mai lung istoric în firmă. Partea a doua a zilei a fost dedicată unor paneluri de dezbatere a trendurilor din HR, perspectivelor de viitor și prezentării susținute de Prof. Univ. Dr. în psihologie Andrei Miu – “Trei moduri în care învățarea ne schimbă creierul”. Domnul profesor a arătat științific și anatomic cum funcționează neuroplasticitatea creierului uman în procesul învățării, explicând etapele prin care acesta trece: expansiunea, stabilizarea și revenirea parțială. Deși procesul de învățare a unui lucru de la zero este anevoios, studiile arată că exercițiul crește capacitatea creierului de a se adapta și creează noi circuite neuronale. Informațiile au făcut legătura la contextul actual, în care în structurile de funcționare a companiilor s-au produs schimbări care au provocat angajații, dar și managerii, să abordeze noi metode de lucru.

HR Trends

Primul panel de dezbatere a vrut să traseze liniile trendurilor în HR. Invitații din panel, Mădălina Racovițan,Tax Partner, Taxation Services, Head of People Services – KPMG Romania, Alina Mureșan Director of Continuous Improvement & Human Resourse – Taparo și Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS au discutat despre modelul hibrid de muncă care va îmbina telemunca cu mersul la birou într-o nouă perspectivă.

Scopul pentru care vom merge la birou va fi ca să colaborăm, să lucrăm în echipă, să susținem cultura organizațională, lucruri pe care nu le putem face la distanță.”, a subliniat Mădălina Racovițan.

Totodată s-a discutat o perspectiva pozitivă a pandemiei:

Nu am fi făcut multe lucruri dacă nu eram puși în postura aceasta. Și nu ar trebui să ne uităm doar la ce este nevoie să adaptăm, ci și la ce am mai putea acomoda ca noi metode și procese. Tot aud că oamenii vor întoarcerea la normal. Nu știu la ce vrem să ne întoarcem de fapt, trebuie doar să vrem să învățăm. Digitalizarea și schimbările din jur ne obligă să nu stăm pe loc.”, a completat Alina Mureșan.

HR Reshape

Al doilea panel a fost deschis de moderator cu un statement – Conflict is progress about to happen. Invitații care au dezvoltat ulterior subiectul au fost Bogdan Surdea, Country/Area Director Sykes Enterprises Eastern Europe, Ștefan Șeicărescu, General Manager Quantic Lab și Voicu Oprean, Founder&CEO AROBS. Aceștia au vorbit din perspectiva de leaderi în organizațiile pe care le reprezintă, despre cum acestea s-au adaptat crizei pandemice, care au fost schimbările și cum s-au restabilizat procesele de lucru. Împărtășind din experiența personală, Voicu Oprean a susținut că:

Adaptarea și învățarea sunt continue. Mie-mi place să dezvolt oameni în companie. Fac coaching, mentoring, trăiesc și eu conflicte. De multe ori vezi omul încotro merge și e direcția greșită, dar trebuie să-l lași să încerce. Învățăm mai mult din eșecuri decât din succese.”.

Evenimentul a încheiat bucla de discuții dedicate învățării continue și viitorului resurselor umane, cu o degustare de vinuri și networking.

Mai multe detalii despre serviciile UCMS by AROBS găsiți pe site-ul oficial.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.