Turul Ghidat al Revoluției în Cluj ajunge la cea de-a doua ediție

de | | 1 Minute

Turul Ghidat al Revoluției în Cluj ajunge la cea de-a doua ediție

 

Turul Ghidat al Revoluției este rezultatul colaborării dintre Asociația gazdă Korzo și Asociația București și va avea loc sâmbătă, 4 iulie 2020, începând cu ora 17:00.

Vă chemăm să refacem împreună evenimentele lui Decembrie 1989, trecând prin locurile unde s-a scris cu sânge și curaj Revoluția. Departe de a ține o lecție, îi invităm la dialog pe cei care au povești şi întâmplări personale din acea perioadă.

Traseul cuprinde punctele importante ale epocii: sediul Securităţii Cluj, Judeţeana Partidului Comunist, Piaţa Mihai Viteazul şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute, pe care nu le citești pe wikipedia, despre zilele ce au marcat ireversibil atât viața noastră obișnuită, cât și istoria României.

Asociația locală – Korzo – este un organizator cu multă experiență în tururi ghidate, activități de educație muzeală și pedagogia monumentelor din Cluj-Napoca.

Asociația București este organizatorul anual al Turului Ghidat al Revoluției din Capitală. Turul din București prezintă lucruri inedite despre evenimentele din 1989: rockerii și punkerii de la Piața Romană, epopeea Baricadei de la Hotelul Intercontinental, muncitorii și suporterii ce răspundeau cu „Deșteaptă-te, Române” gloanțelor trase de soldați. Traseul trece prin punctele importante ale Revoluției, iar fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute despre acele zile care au marcat ireversibil atât viața noastră obișnuită, cât și istoria României.

Mai multe informații și înscrieri pe evenimentul de Facebook.

Iniţiativa este apolitică, independentă și gratuită. De această data, participarea se va face pe bază de înscriere prealabilă pentru a ne asigura că respectăm normele de distanțare impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.


Comunicat de presă