Tu ceri mâncarea la pachet în restaurante? Formular pentru reducerea risipei alimentare în Cluj

de | | 2 Minute

Tu ceri mâncarea la pachet în restaurante? Formular pentru reducerea risipei alimentare în Cluj

9 întrebări, 3 minute. Așa se cuantifică investiția ta în completarea unui simplu formular din cadrul proiectului Food Waste Combat, dezvoltat de către JCI Cluj. Studiul vizează risipa alimentară și sondează opiniile clujenilor cu privire la mâncarea luată la pachet din restaurantele frecventate.

Completează formularul simplu și rapid > AICIhttps://goo.gl/dDAN79

Formularul poate fi completat până în 30 ianuarie 2018, iar JCI Cluj și-a propus să adune până la acea dată cel puțin 1000 de răspunsuri de la clujeni. Rezultatele studiului vor sta la baza dezvoltării unor campanii pe tema risipei alimentare în restaurantele din Cluj, urmând ca ulterior acestea să fie prezente și în alte locuri din România.

Pe această cale, proiectul Food Waste Combat dorește să-i încurajeze pe clujeni și nu numai să ceară mâncarea la pachet, când este cazul, după servirea mesei la un restaurant / local, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare.

Proiectul clujean Food Waste Combat, premiat la nivel mondial

Food Waste Combat, proiectul JCI Cluj de conștientizare și reducere a risipei alimentare, a fost premiat la nivel mondial, fiind desemnat cea mai bună inițiativă locală de responsabilitate socială din rețeaua mondială JCI, organizație neguvernamentală internațională care reunește aproximativ 200.000 de tineri implicați în comunitate din peste 120 de țări. A fost pentru prima dată când la un congres mondial JCI a fost premiat un proiect din România.

„Să ne amintim că risipa alimentară poate fi combătută ușor, chiar din acest moment. Cum? Să devenim mai responsabili cu alegerile făcute la cumpărături, să planificăm mai bine felul în care consumăm alimentele. Și mai ales, prin implicare activă: dând acest mesaj mai departe. Convingerea mea e că noi, românii, vom evolua ca societate doar atunci când vom învăța să ne pese și de binele celor din jur, nu doar de cel propriu. Și se pare că facem pași mici, dar siguri, în direcția aceasta. Vă las cu îndemnul nostru, al proiectului Food Waste Combat: Locul mâncării e-n farfurii, nu-n pubele!, afirma la momentul respectiv Cami Gui, Project Manager Food Waste Combat.

Articol inclus în proiectul Clujul curat și sănătos
? Food Waste Combat