Trupele de jazz se pot înscrie la Jazz in the Park 2017

de | | 3 Minute

Premii de peste 5.000 euro la Concursul Internațional Jazz in the Park 2017 și șansa de a deschide ediția festivalului din 2018

Faptele resemnifică spațiul public prin intermediul muzicii și culturii! De trei ani, atunci când luna lui Cireș își dă mâna cu luna lui Cuptor, Parcul Central și malul Someșului devin destinațiile preferate ale tuturor romanticilor, iubitorilor de natură și de cultură, a celor care gândesc sofisticat și a celor care poartă în suflet eterna speranță că frumusețea întra-devăr va salva lumea. Ce face ca toți acești oameni să vină cu zecile de mii, să cânte și să guste savoarea nopților de vară sub clar de lună? Muzica jazz!

În urmă cu trei ani am cunoscut festivalul Jazz in the Park. A intrat timid la noi în oraș și a început să cânte. După câteva zile ne-a devenit foarte drag și l-am invitat să mai vină prin parcul nostru. După un an ne-am îndrăgostit de acest micuț festival care a crescut cu fiecare ediție. Acum, după trei ani,  a devenit de-a dreptul fermecător! Cu onestitate și deschidere, a venit către inimile noastre, surprinzându-ne cu muzică de calitate, cu artiști foarte buni, cu atmosferă de poveste și cu inițiative admirabile și demne de urmat.
La ediția de anul acesta care va avea loc între 26 iunie – 2 iulie, festivalul caută cele mai bune trupe de jazz în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Trupele de jazz se pot înscrie la Jazz in the Park 2017

Acest concurs își propune să identifice și să promoveze formațiile care abordează stilul jazz, să premieze cele mai promițătoare trupe, să le promoveze la nivel național și să le ofere ocazia de a cânta în fața unui public format din mii de persoane și a unui juriu de specialitate.

Așadar, în perioada 27 – 29 iunie, scena de pe malul râului Someș, îi invită pe muzicienii de jazz din țară și din străinătate, indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează, vârstă sau naționalitate să ne încânte cu piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bosa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing.

Organizatorii pun în joc premii în valoare de peste 5.000 de euro. Premiul I este de 9.000 lei. În plus, marele câștigător va avea ocazia să deschidă anul viitor festivalul Jazz in the Park și să cânte pe scena principală din Parcul Central.
Premiul II este de 4.500 de lei, iar premiul III de 2.500 de lei. De asemenea, vor fi premiate cu câte 1.000 de lei categoriile cel mai bun solist vocal, cel mai bun instrumentist, cea mai bună compoziție proprie. Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție va include înregistrarea, editarea, mix și master a patru piese în studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

Pe lângă oportunitatea de a evolua pe scena festivalului și de a câștiga premiile puse în joc, toți artiștii participanți vor fi introduși într-o bază de date care va conține informații despre trupe și date de contact, astfel încât publicul interesat și organizatorii de evenimente să-i poată contacta pentru viitoare concerte și colaborări.

Artiștii participanți la Concursul Internațional Jazz in the Park vor fi evaluați de specialiști renumiți: Bágyi Balázs, președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Florian Lungu, promotor de jazz, Stefan Vannai, profesor de jazz, Dragoș Bâscă, promotor de jazz, managing partner la Twin Arts și Aranka Takacs, managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Artiștii care doresc să participe la concurs, trebuie să completeze online formularul de înscriere până la data de 17 mai 2017 inclusiv.
Directorul festivalului, Alin Vaida, spune că acest concurs a  ,,ajuns la a treia ediție și suntem mândri că putem prin festivalul nostru să fim o platformă de afirmare și descoperire a trupelor de jazz. Concursul crește. Anul trecut a devenit internațional, am avut trupe înscrise din șase țări, dar mai important este că el are propria-i locație, malul Someșului, pe care reușește să o umple până la refuz, deși concursul se desfășoară în timpul săptămânii. Pentru noi asta înseamnă că oamenii sunt interesați de trupe și că le place mult ceea ce ascultă aici.”

Dragi artiști, iubitorii de jazz și publicul festivalului Jazz in the Park abia așteaptă să vă cunoască și să vă îndrăgească!

Ne vedem acolo, spre sfârșit de iunie – început de iulie!

Imagini: Jazz in the Park.