Clujenii sunt așteptați la Très Court International Film Festival din Iulius Parc

de | | 2 Minute

Clujenii sunt așteptați la Très Court International Film Festival din Iulius Parc

Un cinematograf cu un „plafon” plin cu milioane de stele, cu bean bag-uri și pături așezate pe iarbă în loc de fotolii de cinema și cu atmosferă boemă te așteaptă la Iulius Mall Cluj în acest weekend. Très Court International Film Festival va avea loc în Iulius Parc, unde vor rula cele mai bune filme, cu o durată de maximum 4 minute.

Spectatori din 40 de orașe de pe întreg mapamondul vor vedea cele mai captivante filme de maximum 4, în cadrul celei de-a 24 ediții a festivalului Très Court. 7 orașe din România găzduiesc festivalul anul aceasta: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc și Râșnov. La Cluj, filmele se văd în Iulius Parc, în perioada 10 – 12 iunie, începând cu ora 21.30.

Vineri, 10 iunie, ne întâlnim și urmărim, timp de o oră, prima parte a competiției internaționale, care cuprinde scurt metraje trimise de regizori din toată lumea. De la 22.30 pe marele ecran va rula „Paroles de Femmes”, o selecție de perspective feminine și feministe din jurul lumii.

A doua zi de festival începe tot de la 21.30 cu scurt metrajele înscrise în competiție, iar în a doua parte a serii zâmbetul ne este adus pe buze de selecția de comedie „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii”.

Ultima seară, duminică, 12 iunie, va rămâne în memoria cinefililor clujeni pentru că de la ora 21.30 va începe o selecție documentară, care ne va purta într-un tur al lumii, iar de la 22.30, ne bucurăm de romantismul francofon cu producții din selecția Franceză. Intrarea la Très Court International Film Festival este gratuită.

Festivalul are și o selecție de scurt metraje pentru familie, unde sunt așteptați și copii. Sâmbătă, de la ora 11.00, la Cinema Arta din Cluj, vor rula mai multe scurt metraje pentru copii, cu vârsta de peste 6 ani.Intrarea la această secțiune se face pe bază de bilet. Tariful întreg este de 20 de lei, tariful redus este de 10 pentru copii sub 14 ani.

Evenimentul este organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România.


Comunicat de presă
Noutăți de la Iulius Mall Cluj-Napoca aici.