Trenduri digitale pentru afaceri. Cum arată viitorul?

de | | 2 Minute

Trenduri digitale pentru afaceri. Cum arată viitorul?

În ultima perioadă, organizațiile au fost supuse unor schimbări datorită noilor tendințe în procesul de digitalizare. Aceste transformări presupun integrarea sistemelor digitale în companii, pentru a atinge un nivel accesibilitate și de eficiență ridicat, având în cele din urmă un impact asupra scalabilității afacerilor. Aceste tendințe se bazează pe soluții de software development, care au menirea să faciliteze procesele din cadrul organizațiilor.

Transformarea digitală mărește gradul de accesibilitate a datelor, reduce costurile și crește rentabilitatea investițiilor. Astfel, companiile au o infrastructură puternică, beneficiind de cele mai noi modele de afaceri. Există numeroase avantaje ale adoptării celor mai noi procese tehnologice care vor influența activitatea organizațiilor. Iată câteva tendințe în ceea ce privește procesul de digitalizare la care să ne așteptăm în 2022 și mai departe.

  • Hiper-automatizare

Presupune o practică utilizată de companiile care își propun să automatizeze unele operațiuni în scopul reducerii costurilor, a îmbunătățirii eficienței, ca în cele din urmă companiile să atingă un nivel înalt de scalabilitate.

  • Securitate Cibernetică sporită

Progresele tehnologice, precum internetul 5G sau tehnologiile emergente (IoT), au impact tot mai mare in viețile noastre, implicit în zona de business. Companiile sunt nevoite să adopte soluții tehnologice în scopul securizării datelor și a informațiilor pentru a prevenii posibilele atacuri cibernetice.

  • Adaptarea sporită a Inteligenței Artificiale

Inteligența artificială se dezvoltă în mod constant, iar companiile încep să investească tot mai multe resurse în asta pentru a putea obține un avantaj competitiv. Soluțiile software de AI pot fi de ajutor companiilor, oferind asistență clienților, sporind capacitatea de previziune a afacerilor și securitatea cibernetică.

  • Agilitate crescută

Chiar și cu soluții de securitate cibernetică îmbunătățite, pot exista amenințări provocate de hackeri care să aibă un impact dăunător asupra sistemelor informatice. Cu toate acestea, o creștere rapidă a dezvoltării software va fi în beneficiul organizațiilor, acestea putând lua măsuri în timp util în ceea ce privește combaterea atacurilor cibernetice, care pot avea efecte negative.

  • O creștere a bugetelor de IT

În timp ce scopul principal al adoptării proceselor tehnologice este reducerea costurilor, estimările bugetelor fluctuează constant. Majoritatea companiilor își propun să beneficieze pe deplin de avantajele procesului de digitalizare, dezvoltând tot mai multe soluții personalizate pentru a satisface nevoile tot mai specifice ale consumatorilor. Acest aspect va duce la un cost mai ridicat de producție, iar bugetul alocat inițial va crește. Întrucât companiile sunt diferite și, implicit, au nevoi diferite, tot mai mulți apelează la soluții de IT outsourcing care pot acoperi nevoi cât mai diverse.

  • Democratizarea datelor

Democratizarea datelor face ca datele să fie disponibile tuturor. Înseamnă că companiile vor accesa, analiza și vor produce informații. Acest lucru va face ca firmele să devină mai eficiente și să obțină informații mai facil cu privire la intențiile clienților, ceea ce le va permite să vină cu soluții potrivite pentru a satisface piața țintă.

Ca antreprenor, e util să înțelegi că timpul este o resursă importantă. De aceea, e necesar ca timpul să fie optimizat cât mai bine. Spre exemplu dacă petreci prea mult timp cu activități de marketing, nu îți va mai rămâne suficient timp pentru operațiunile de bază ale afacerii tale. Acesta este unul din motivele pentru care mulți proprietari de afaceri chiar și în domeniul comerțului decid să-și externalizeze sarcinile de marketing. Există două opțiuni – pe plan intern, prin intermediul unor angajați sau pe plan extern, prin intermediul externalizării activităților. Conform experților, posibilitatea externalizării se dovedește a fi mai benefică în cele din urmă.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.