Care va fi următorul trend tehnologic disruptiv la nivel global?

de | | 3 Minute

Care va fi următorul trend tehnologic disruptiv la nivel global?

Tech Trends au realizat un raport pe o perioadă de 10 ani în care au explorat 9 macro tehnologii care stau practic la baza inovației și transformărilor în afaceri. Acestea sunt experiențele digitale, analytics, cloud-ul, realitatea digitală, cognitivă, blockchain-ul, business-urile de software development, risc și modernizare.

Pentru a înțelege aceste forțe care arată potențial în a influența schimbări și a contura noi trenduri, sunt testate de organizații care explorează noi metode tehnologice și funcții cu ajutorul lor. Acestea ar putea fi disruptive în următoarele 18-24 luni, mai ales din perspectiva IT outsourcing.

Tehnologia etică

În privința acestui trend în creștere, companiile realizează că orice turbulență cauzată de aceste tehnologii în raport cu business-urile lor reprezintă o oportunitate să câștige sau să piardă încrederea clienților sau a partenerilor de business. Companiile mizează să clădească încredere, în relațiile cu publicul.

Business-uri de top își reevaluează produsele, serviciile și deciziile pe care le iau privitoare la data management, construirea unui ecosistem, training-ul angajaților, empatizând totodată cu tehnologia etică, prin crearea unui set de tool-uri care să ajute oamenii să recunoască probleme de etică atunci când vor utiliza tehnologii disruptive.

Economia și viitorul IT-ului

Pentru că tehnologia a devenit din ce în ce mai importantă pentru strategia unei organizații, cererea pentru rezultate crește și pentru a păstra această creștere ne așteptăm să vedem tot mai multe companii de IT să colaboreze cu cele din domeniul economic pentru dezvoltare, inovare și operativitate la viteză foarte mare.

IT-ul va avea nevoie să ajute economia să regândească eficient guvernanța inovației tehnologice, să securizeze capitalul creativ și să adopte metodologii agile, pentru că munca de tranziție către noi moduri de a finanța, bugeta și alte procese fiscale și asta nu se va întâmpla peste noapte. Din fericire, sunt companii care practică acest “sport” și vor fi cu siguranță printre primele care se vor bucura de avantaje competitive.

Gemeni digitali: conexiunea dintre fizic și digital

Organizațiile au descoperit că este posibil să creezi simulări foarte dinamice și detaliate utilizând senzori IoT, puterea vizualizării, interoperabilitate mai bună, simulare sofisticată și capabilități de modelare.

Platforme pentru experiențe umane

În lunile care urmează, companiile vor susține nevoia crescândă de tehnologie pentru a înțelege oamenii și pentru a ne oferi cel mai bun răspuns când vine vorba de AI, mai specific despre capacitatea AI de a simți emoție, care redefinește modul în care este utilizată tehnologia azi. Combinația între AI, tehnici de design centrate pe oameni și tehnologii folosite în neurologie pentru o mai bună înțelegere a nevoilor personale, experiențelor umane vor face ca aceste platforme sau aplicații să poată recunoaște emoțiile unei persoane, să le înțeleagă și să le răspundă.

O privire către viitoarele trend-uri

Organizațiile-lider au programe disciplinate și măsurabile de inovație care aliniază inovația la strategia de business și planurile tehnologice pe termen lung. Într-o lume în care necunoscutul este fără limite, este indicat să ne focusăm atenția pe o colecție de tehnologii deja cunoscute care împreună ne pot ajuta să creăm o cale către următorul orizont.

Dar ce se întâmplă cu situația actuală?

Nu e nimic mai rău pentru un business care nu reușește să se gestioneze pe sine. Să luăm exemplu pandemia actuală. Cum pot business-urile de software development să gestioneze situația?

În timp ce multe companii din jurul lumii îți închid ușile, odată cu impactul pandemiei asupra pieței, unele companii de IT outsourcing precum AROBS Transilvania Software au reușit să se păstreze în ritm făcând niște pași necesari la timp. Înainte de orice, este important să ai un plan pentru astfel de situații și mai ales, să știi când să-l pui în practică.

Când pandemia a lovit România, ne-am gândit în primul rând la siguranța colegilor și am instalat work from home. Beneficiile în astfel de situații sunt importante. Proiectele continuă și clienții noștri au parte de rezultate în continuare.

AROBS Transilvania Software este o companie de dezvoltare software. A luat ființă în 1998 în Cluj-Napoca, România. Cei 22 de ani de experiență ne-au poziționat ca lideri în piața serviciilor de software din România. Avem peste 1000 de colegi care lucrează în 7 birouri din România și 6 filiale internaționale.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.