Trei premii UNITER din trei nominalizari

de | | < 1 Minute

Luni, 13 mai, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iasi a avut loc cea de-a XXI-a editie a Galei UNITER, organizata de Uniunea Teatrala din Romania. Cu aceasta ocazie, au fost premiate cele mai importante spectacole ale anului 2012 si nu numai.
Anul acesta, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a fost nominalizat prin trei dintre actorii care joaca in spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia: Andrei Serban. Au fost trei nominalizari si tot atatea premii. Astfel, Imola Kézdi a primit premiul pentru Cea mai buna actrita in rol principal pentru Hedda Gabler, Enikő Györgyjakab a primit premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar pentru Doamna Elvsted, iar András Hatházi premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar pentru Judecatorul Brack.
Imola Kézdi a mai castigat premiul pentru Cea mai buna actrita in anul 2002, pentru rolul Lea din spectacolul Flacara alba, flacara neagra (regia: David Zinder), iar András Hatházi a castigat premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal, in anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Serban). Enikő Györgyjakab primeste pentru prima oara Premiul UNITER.

Cluj.com ureaza felicitari celor trei castigatori!