Trattoria Fiorentina: Ospăț italian cu fructe de mare!

de | | 3 Minute

Trattoria Fiorentina: Ospăț italian cu fructe de mare!

Primăvara ne aduce mult soare și speranță în inimile tuturor. E timpul mai mult ca oricând să ne acordăm atenție, să ieșim în oraș împreună cu familia, cu iubita sau prietenii, să ne bucurăm de momente frumoase petrecute în locuri speciale.

Un loc special în Cluj-Napoca, unde puteți să sărbătoriți primăvara, este elegantul restaurant Trattoria Fiorentina. Pentru meniul său bogat de preparate specific italiene, restaurantul Trattoria Fiorentina este apreciat nu numai de clujeni, cât și de turiștii români sau străini care poposesc în oraș. Situat în centrul vechi al orașului, restaurantul Trattoria Fiorentina este ușor de găsit de către turiști, iar atunci când aceștia aleg să ia masa aici sunt plăcut impresionați de preparatele gătite cu măiestrie de bucătari și revin ori de câte ori au ocazia.

Pentru a sărbători speranța, primăvara, iubita, soția sau mama la restaurantul Trattoria Fiorentina aveți atmosfera cea mai intimă. Preparatele sunt și ele dintre cele mai rafinate. Ne vom opri azi în mod special asupra mâncărurilor specific italiene pe bază de fructe de mare. Dintre aperitivele interesante, deosebite amintim: pepata di cozze (midii preparate în sos) și insalata di polipo (salată de caracatiță).

fructe de mare trattoria fiorentina (1)

Tot fructele de mare în combinație cu tradiționalele paste italiene pot constitui o masă gustoasă sau o cină specială. De altfel, spaghetele cu fructe de mare reprezintă preparatul pe bază de fructe de mare cel mai solicitat de către clienți. Preparatul conține un mixt de fructe de mare din midii, caracatiță baby, calamar și creveți. Se poate servi și cu risotto.

fructe de mare trattoria fiorentina (2)
La „secondi piatti”, cum spun italienii, sau felul doi, cunoscut de noi, meniul propune, printre alte preparate savuroase, gamberoni alla griglia (creveți mari la grătar) și fritto misto (mix de fructe de mare prăjite în ulei). Un „festin culinar marin” în toată regula!
Iar pentru că bucătătia italiană nu poate fi concepută fără pizza, la restaurantul Trattoria Fiorentina găsiți pe lângă cunoscutele feluri de pizza, o pizza deosebită. Pizza cu scoici este nu numai foarte gustoasă, dar și foarte sățioasă. Miezul de scoici se codimentează și se gătește în prealabil. Apoi se așează pe blatul de pizza împreună cu sosul de roșii și mozzarella. Nu poate fi vorba decât de un gust sublim!

fructe de mare trattoria fiorentina (3)
În același stil unic italian, sunt preparate și deserturile. Tiramisu all’amaretti servit la cupă vă va surprinde prin amestecul echilibrat de culore, gust și structură. Tiramisu all’amaretti este o rețetă proprie a restaurantului ce îmbină într-un mod reușit crema mascarpone cu biscuiții amaretti.

Întregul ritual culinar poate fi acompaniat cu o sticlă de vin, românesc ori italian, după pofta fiecăruia. Iar cel mai adecvat preparatelor pe bază de fructe de mare este vinul alb.

O primăvară minunată!
Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook