Tranzit Visual Lab – program de creație vizuală dedicat adolescenților

de | | 2 Minute

Tranzit Visual Lab – program de creație vizuală dedicat adolescenților

Tranzit Visual Lab este un program de creație vizuală dedicat adolescenților. Începând cu această toamnă, în fiecare sâmbătă la Casa Tranzit, tinerii din Cluj și din imediatele vecinătăți sunt așteptați să ia parte la ateliere de film și animație, fotografie, colaj și o multitudine de experimente mixed-media

Tranzit Visual Lab completează programul Casei Tranzit, unde dezvoltăm de peste 20 de ani proiecte de educație prin artă și pedagogie critică ce urmăresc combaterea discriminării și segregării; sensibilizarea față de alteritate și față de diversitatea etnică și lingvistică;crearea de spații comune și incubarea de noi resurse de convivialitate. 

Tranzit Visual Lab - program de creație vizuală dedicat adolescenților

Tranzit Visual Lab va acorda o atenție specială participării persoanelor tinere din comunitățile de la Pata Rât, care împreună cu familiile lor au suferit evacuări forțate și relocări sunt constant plasați în margine. Complementar, proiectul este imaginat alături și are în organizare foste beneficiare și persoane adulte din comunitățile mai sus menționate. 

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi pe website-ul Casei Tranzit

Atelier: cadre.perspective.interpretări

În prima serie de ateliere din cadrul Tranzit Visual Lab vă invităm să analizăm universul imaginilor în contextul mediului digital și al rețelelor sociale. Ne vom concentra asupra procesului de creare și citire a imaginilor în spațiul digital și pe platformele de socializare, cu o atenție deosebită acordată modului în care contextul influențează actul de reprezentare.

Vom crea imagini explorând tehnici mixte: fotografie; animație; desen; colaj.

coordonatori artistici: Alina Bradu-Pintea și Bence Makkai

Înscrieri la primul laborator: https://forms.gle/QN9k7UNpHtgaDG3v7 

Proiectul Tranzit Visual Lab este derulat de Fundația Tranzit și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.