Vikingi, pirați și exploratori galactici vin la Cluj » Transylvania Comic Con

de | | 5 Minute

Actori din Vikings, Stargate Atlantis, The Flash și Pirates of the Caribbean vin la Cluj

Clujului îi lipsea un comic con. Un spațiu de întâlnire pentru toți pasionații de benzi desenate, seriale TV, jocuri video, animații și filme. În timp ce East European Comic Con (București) s-a aflat anul acesta la cea de-a șaptea ediție, vestea bună este că evenimentul își extinde „aripile” și în Cluj, urmând ca în perioada 18-20 octombrie să ne bucurăm de o primă ediție Transylvania Comic Con.

Convențiile de acest tip, cu precădere axate pe cultura benzilor desenate, iar prin extensie pe serialele, filmele sau jocurile video derivate din acestea, sunt un adevărat fenomen la nivel internațional. În România, comunitățile de fani au început în ultimii ani să fie mai vizibile, mai active, mai dornice de interacțiuni de acest tip. Transylvania Comic Con și-a propus să devină un reper în regiune în ceea ce privește evenimentele de acest gen.

„Clujean fiind, mi-am dorit foarte mult să venim cu evenimentul în inima Transilvaniei, mai ales că de aici a pornit toată pasiunea […] În ultimii doi, trei ani, am analizat și am pregătit Transylvania Comic Con, în special pentru că trebuie să îl structurăm pentru o locație cu totul nouă pentru noi. Tocmai de aceea, va avea o personalitate proprie și o identitate unică, întrucât ne dorim să devină rapid un reper pentru regiune. Sperăm ca publicul să fie deschis și să susțină prima ediție printr-o participare cât mai numeroasă”, a declarat Mircea Mureșan, managerul general al East European Comic Con și Transylvania Comic Con.

Actorii invitați la Transylvania Comic Con

În ultima lună, organizatorii au anunțat numele actorilor prezenți la evenimentul care va avea loc în perioada 18-20 octombrie 2019, la BTarena Cluj-Napoca.

Alexander Ludwig » unul dintre actorii principali din Vikings

Alex Ludwig Vikings ClujActorul de origine canadiană și-a făcut debutul într-o reclamă pentru franciza Harry Potter. După o serie de roluri în producții americane, atât lungmetraje, cât și seriale, Alexander a obținut rolul principal în The Seeker: The Dark is Rising.

În 2012, a reușit să facă parte din distribuția The Hunger Games, alături de nume ca Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz și mulți alții. Pentru rolul lui Cato, actorul a câștigat premiul pentru Best Fight acordat de MTV Movie Awards, precum și trofeul pentru Best Villain la Teen Choice Awards.

Începând cu 2014, Alexander Ludwig îl interpretează pe Bjorn Ironside, fiul lui Ragnar, unul dintre personajele principale în serialul fenomen Vikings. De asemenea, Alexander va avea un rol important în mult așteptatul film Bad Boys for Life ce va avea premiera în ianuarie 2020, alături de Will Smith și Martin Lawrence.

Ludwig va face fotografii și va acorda autografe fanilor în zilele de 19 și 20 octombrie.

Kevin McNally » unul dintre cei mai apreciați actori din seria Pirates of the Caribbean

Master Gibbs 3 la ClujKevin McNally, actor recunoscut pentru rolul lui Master Gibbs, mâna dreaptă a lui Jack Sparrow interpretat de Johnny Depp, din celebra serie Pirates of the Caribbean, vine pentru prima dată în România la o întâlnire cu fanii, în cadrul Transylvania Comic Con. Actorul de origine britanică are o vastă activitate atât pe scena de teatru, cât și pe micul și marele ecran. Printre serialele în care s-a remarcat se numără: Supernatural, Downtown Abbey, Designated Survivor, The Good Fight și multe altele.

În 2003, a apărut în primul film din seria Pirates of The Caribbean, alături de Johnny Depp, Orlando Bloom și Keira Knightley, în rolul de pirat fără scrupule, dar loial personajului central, Jack Sparrow, pe care avea să îl urmeze în aventuri până la capătul lumii. Seria Pirates of the Caribbean care conține la momentul actual 5 filme de lungmetraj este una dintre cele mai apreciate francize la scara mondială, depășind suma de 14 miliarde de dolari la capitolul încasări.

Kevin McNally și-a împrumutat vocea și pentru câteva jocuri de succes precum: Pirates of the Caribbean: At Worlds’s End, Assassin’s Creed III sau Kingdom Hearts III. Kevin nu s-a ținut departe nici de scena teatrului, jucând în producții de mare succes precum King Lear (unde a avut rolul principal), Hamlet sau Boeing Boeing.

Rick Cosnett » cunoscut din serialele The Flash și The Vampire Diaries

Rick Cosnett la ClujCunoscut pentru rolul său negativ din serialul fenomen The Vampire Diaries, Rick Cosnett va porni în căutare de vampiri, vârcolaci și alte creaturi supranaturale chiar în inima Transilvaniei. Astfel, actorul care îi interpretează pe dr. Wesley „Wes” Maxfield (The Vampires Diaries), precum și pe  Edward „Eddie” Thawne din spin off-ul Arrow, The Flash, se va întâlni cu fanii la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, unde va răspunde întrebărilor, va face fotografii și va oferi autografe.

Rick Cosnett s-a născut în Zimbabwe, s-a mutat apoi în Australia, iar acum trăiește în Statele Unite. Actorul și-a trecut în palmares și apariții în seriale ca Castle sau NCIS. El nu este singurul actor din familie, fiind chiar vărul celebrului britanic Hugh Grant.

David Nykl » actor din Stargate Atlantis și Arrow

david nykl 2 la ClujCel de-al patrulea actor care se va întâlni cu fanii la Cluj este David Nykl, cunoscut publicului datorită rolului doctorului Radek Zelenka, expertul în tehnologie antică, din serialul Stargate Atlantis, spin off de succes al celebrului Stargate SG-1. Pentru portretizarea lui Zelenka, Nykl a fost premiat și cu trofeul canadian Leo Award la categoria „Dramatic Series: Best Supporting Performance by a Male”. Mai mult, actorul de origine cehă s-a remarcat și în rolul antagonistului de temut din universul DC, Anatoli Knyazev (KGBeast), în populara serie TV, Arrow.

David Nykl s-a născut în Cehoslovacia comunistă, iar după Primăvara de la Praga din 1968, când armata sovietică a intervenit în forță, familia sa a reușit să se refugieze în Canada. Actorul a apărut, de asemenea, în diverse roluri episodice din seriale precum Supernatural, Fringe și multe altele.

Ce ne mai așteaptă la Transylvania Comic Con?

Pe lângă întâlnirile cu actori din filme și seriale TV îndrăgite de public, cele mai importante nume din industria de gaming vor lua parte la Transylvania Comic Con și le vor oferi pasionaților șansa de a testa cele mai noi jocuri sau de a lua parte la competiții cu premii însemnate, folosind echipamente de ultimă generație.

Dintre atracțiile principale nu vor lipsi o zonă de street food cu mâncăruri delicioase, concursuri de cosplay, artiști de bandă desenată, demonstrații de VR, precum și un târg generos unde vizitatorii pot interacționa cu expozanții și pot alege din miile de produse inedite, inspirate din producțiile sci-fi preferate.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit șansa fanilor de a întâlni personalități precum Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Daniel Gillies (The Originals), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

Biletele pentru Transylvania Comic Con se pot achiziționa de pe www.comic-con.ro, precum și din Magazinele Cărturești (via Myticket / Entertix).