Confort sporit și utilități moderne! Autobuze noi aduse la Cluj

de | | 2 Minute

O investiție de fonduri europene a adus autobuze noi și moderne la Cluj

Transportul în comun clujean s-a înfrumusețat cu 30 de autobuze noi de tip Mercedes-Benz Conecto care dispun de dotări de ultimă generație pentru un transport mai bun și mai comod. Acestea vor fi puse în circulație începând cu luna decembrie.

Aceste autobuze au fost achiziționate prin fonduri europene și corespund tuturor normelor de funcționare moderne, cu 104 locuri disponibile (26 pe scaune și 78 în picioare), podea complet coborâtă, rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități, înclinarea pe o parte a autobuzelor în stații pentru o deplasare mult mai facilă a călătorilor și set de trei uși duble cu sistem de antistrivire pentru o siguranță garantată a călătorilor. De asemenea, toate autobuzele dispun de aer condiționat pentru sezonul cald și sistem de încălzire pentru sezonul rece, fiind așadar adaptabile vremii de afară.

 

Totodată, cum transportul modern înseamnă tehnologie și facilități moderne, cele 30 de autobuze noi dispun și de sisteme de supraveghere video interne și externe și sisteme de informare audio și video pentru călători, care vor oferi informații despre stații și chiar ruta liniilor autobuzelor. Astfel, cei care nu sunt familiarizați cu orașul vor putea afla mai bine ce autobuz vor trebui să ia pentru a ajunge la o anumită destinație. Însă ceva cu adevărat revoluționar pentru transportul comun clujean este punerea la dispoziție de o rețea Wi-Fi gratuită pentru călători, cât și prize USB pentru încărcare a telefonului mobil! Așadar, noile autobuze oferă călătorilor niște standarde de transport la care se putea doar visa până nu demult.

Cele 30 de autobuze noi sunt răspunsul nevoii unui confort mai sporit pentru pasageri în timpul transportului și nevoia de modernizare a transportului comun într-un oraș ce se află mereu în mișcare. Și, având în vedere că autobuzele au fost aduse în Cluj Napoca chiar în anul Centenarului, pot fi considerate un adevărat cadou pentru oraș cu ocazia acestei aniversări.

Foto: Emil Boc (https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/)

Autor: Cosmin L, Redactor Cluj.com – Ghid Local