Transilvania Youth Guitar Competition 2024: un spectacol muzical al tinerilor chitariști

de | | 2 Minute

Transilvania Youth Guitar Competition 2024: un spectacol muzical al tinerilor chitariști

Transilvania Youth Guitar Competition ajunge la cea de-a doua ediție! Organizatorii proaspetei competiții de chitară clasică, care a debutat în luna februarie a anului trecut, vă invită din nou la Cluj-Napoca pe 17 februarie 2024 pentru a doua ediție a evenimentului destinat tuturor tinerilor chitariști dornici să se afirme pe scena clujeană.

Transilvania Youth Guitar Competition 2024 un spectacol muzical al tinerilor chitariști 1

Desfășurându-se într-o singură zi, în format live, concursul va reuni pe scena Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca chitariști din toată țara, care vor evolua în patru categorii distincte de vârstă. Fondatorii competiției au anunțat deja pe paginile media o serie de noutăți menite să dezvolte evenimentul și, odată cu el, dorința tinerilor de a face parte din comunitatea chitariștilor din toată țara.

Printre aceste noutăți amintim: reîmprospătarea site-ului într-o manieră modernă și vivantă, care păstrează ludicul brandului TYGC, incluzând totodată testimoniale și o galerie foto ale primei ediții pilot; introducerea premiilor în valoare de până la 1000 RON la categoria PRO;  organizarea galei TYGC a ediției a II-a, care, pe lângă premierea participanților, va include atât un micro-recital al laureaților fiecărei secțiuni din acest an, cât și recitalul câștigătorului primei ediții; ș.a.
Ca de fiecare dată, juriul național va fi format din reprezentanți ai școlii naționale de chitară, interpreți și deopotrivă pedagogi din sistemul preuniversitar și universitar.

A doua ediție a acestei noi competiții este organizată cu sprijinul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, partener principal al TYGC. Înscrierile se pot realiza în perioada 8 ianuarie – 4 februarie 2024, direct pe site-ul competiției. (www.youth.transilvaniaguitar.ro). Printre sponsorii ediției se numără UCERG / CamNetwork, ScartPoint, Vinăria Miniș – Crama Galșa, Tcaciuc Andrei PFA, Prozsa Reka PFA, Mari-Elena Predica PFA și Nedelcu Mădălin PFA. Partenerii media din acest an sunt I like Cluj, Cluj.com și Ziarul Făclia.

TYGC este un eveniment marca #transilvaniaguitar, organizat cu sprijinul Asociației de Chitară Transilvania, pentru tineri chitariști, făcut de tineri chitariști. Programul complet și noi detalii despre TYGC vor fi anunțate curând pe paginile oficiale ale concursului.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.