Festivalul Transilvania Fashion se întoarce la Cluj între 17-19 septembrie 2021

de | | 3 Minute

Festivalul Transilvania Fashion se întoarce la Cluj între 17-19 septembrie 2021

 

Ediția 2021 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 17-19 septembrie 2021, sub egida European Fashion Council și FashionTV.

Întrucât ediția 2020 a acestui festival nu a mai putut avea loc din motive obiective legate de pandemie, echipa organizatorilor a continuat pregătirile și, susținută de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, a obținut aprobările pentru desfășurarea la Cluj-Napoca a acestui important eveniment, alături de TIFF, Jazz in The Park, Electric Castle și UNTOLD.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Pro Transilvania și produs de Dr. Matei MIKO – Președintele Festivalului.

Festivalul Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania le organizează de 30 de ani, și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați pe vasta scenă europeană, prin contribuția conjugată a mass media și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV.

 

„Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion într-o viziune neașteptată, couture într-o formulă inovativă, amplificate prin prezența unui studio foto/video – vector de comunicare universal, conceptul propune o abordare a mai multor valențe ale unei formule consacrate și va crea o emulație pe toate palierele expresiei de fashion și styling din acest domeniu”, a declarat Dr. Matei Miko, Președintele Festivalul Transilvania Fashion.

Locul de desfășurare al evenimentului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma datorită unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului si de istorica Fântână Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

La Festival și-au anunțat participarea numeroși designeri, branduri, case de modă și universități, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și jurnaliști.

DESPRE CONCEPTUL TRANSILVANIA FASHION

Grupul de companii reunit în jurul brandului Transilvania Fashion este activ de trei decenii în organizarea de evenimente culturale importante și unice, producții majore, cu un accent special pe spectacolele și prezentările de modă, în România, în Europa și în lume.

Concepute si realizate ca spectacole de modă în cadrul Programului Transilvania Fashion, ciclul de evenimente care s-a întins pe durata a trei decenii a fost inițiat în anul 1992 de Grupul Mikotronic şi produs de Dr. Matei Miko. Scopul a fost crearea unui cadru select de promovare a designului textil și vestimentar, a creației și producției de accesorii, precum și a tehnicilor de prezentare clasice și neconvenționale, pentru realizarea unor momente memorabile în industria spectacolelor.

Festivalul Transilvania Fashion

Între 1992 şi 2021, cele peste 5.000 de intrări pe catwalk ale modelelor, la evenimente organizate de Agenția Transilvania Fashion, dintre care amintim cele 60 de ediții ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de ediții ale Galei UAD, 25 de ani de Balul Operei Cluj, 20 de ani cu FashionTV, 15 ediții Bucharest Fashion Week, Miss Romania, Top Model Romania, Romanian Fashion Awards, FTV Tourism Awards, Gala Fotbalului Românesc, Miss Litoral, FTV Summer Festival, Elit Model Look, Miss Europe, 12 ani de Festivalul Callatis, Miss Diaspora, Cerbul de Aur, Spring Fashion Festival, precum și multe prezentări ale celor mai cunoscuți designeri, au probat coerența proiectului și au făcut din Transilvania Fashion cel mai longeviv program de evenimente de modă din România.

Cu ocazia decernării Premiilor Anului în Modă si Modeling – Romanian Fashion Awards, Transilvania Fashion a fost laureată la categoria Agenție de Manechine, obținând mult râvnitul trofeu în 1999, 2001, 2004 şi 2005, 2006, 2007, 2011 şi 2012.

La Bucharest Fashion Week – Romanian Fashion Awards 2009, FashionTV Romania i-a decernat d-lui Dr. Matei Miko Premiul de Excelență si Trofeul cu Diamant pentru contribuția deosebită la reușita evenimentelor FashionTV.

Ca o recunoaștere a meritelor în acest domeniu, în 2002, juriul, sub președinția lui Michel Adam – Fondator şi Președinte al FashionTV, a acordat Festivalului Transilvania Fashion trofeul pentru “Cel mai bun eveniment de modă al anului”.

În cadrul Fashion Model Awards – World Final Saigon 2007 – 10 ani FashionTV, Michel Adam – Fondator și Președinte al FashionTV, i-a conferit d-lui Dr. Matei Miko, Producător Tehnic FashionTV, “Marele Trofeu de Diamant”.

Cu ocazia decernării onorantului Trofeu ”Moda cum Laude”, ediția 2017, Trofeul a fost acordat Prof. Univ. Dr. Elena Basso-Stănescu, Conf. Univ. Dr. Lucian Broscățean, jurnalistului de modă Dr. Liana Martin și producătorului de evenimente fashion Dr. Matei Miko.


Comunicat de presă