Transilvania Demo Day în cadrul festivalului TechFest

de | | 3 Minute

Transilvania Demo Day în cadrul festivalului TechFest

  • Antreprenorii români își vor susține ideile în fața investitorilor și a mentorilor de top, într-o competiție cu premii
  • Tot în cadrul Transilvania Demo Day va avea loc lansarea oficială a Parcului Științific și Tehnologic TETAPOLIS

Douăzeci de echipe de antreprenori creativi, departamente de cercetare și IMM-uri își vor prezenta ideile de afaceri în fața investitorilor, presei și comunității la Transilvania Demo Day. Evenimentul are loc în 20 noiembrie, în cadrul TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, și are ca scop promovarea investițiilor în startup-urile tehnologice și inovative din această regiune. Echipele de antreprenori se pot înscrie direct pe site-ul www.techfest.ro, până în 17 noiembrie, pentru unul din cele trei domenii: Internet of Things & SmartCity, industrii digitale și creative și produse tech.

Fiecare echipă va avea la dispoziție 360 de secunde pentru a-și prezenta ideea de afacere și demo-ul prototipului sau al produsului pe care l-a dezvoltat în fața audienței formate din antreprenori, investitori, mentori, business angels și potențiali clienți. Printre membrii panelului de investitori și mentori se numără: Bogdan Herea, business angel și CEO PITECH+PLUS; Erik Barna, business angel și CEO Life is Hard; un reprezentant al partenerului financiar BRD Groupe Société Générale; fondul de investiții partener Gapminders; un reprezentant al partenerului financiar Banca Transilvania; fondul de investiții partener Morphosys Capital.

Cele mai convingătoare prezentări vor fi răsplătite cu premii: servicii și asistență comercială (Tech2Market) în valoare de 10.000 de euro prin rețeaua globală de parteneri a Centrului de Antreprenoriat Startup Transilvania, spații de birouri în cadrul TETAPOLIS și ClujHUB, acoperirea costurilor și asistență în delegații internaționale și alte premii oferite de partenerii Vector Watch, Microsoft Azure și IBM Bluemix. Mai mult decât atât, toate cele 20 de echipe selectate vor intra în cursa pentru o bursă antreprenorială în cadrul ASIA School of Business – MIT Sloan din Kuala Lumpur.

Una dintre condițiile de bază de care vom ține cont când vom alege echipele este existența unui model de afaceri realist și a elementelor de noutate pe care le aduc în industriile listate. Încurajăm antreprenorii să se înscrie, fiindcă ideile lor vor avea parte de o mare expunere, în fața unor mentori și business angels de top”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorul TechFest.

Competiția de proiecte va fi precedată de lansarea oficială a primului parc științific și tehnologic din Transilvania. Un proiect de anvergură, dezvoltat de TETAROM în parteneriat cu Asociația Internațională a Parcurilor Științifice (IASP) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, TETAPOLIS va pune la dispoziția dezvoltatorilor de noi tehnologii tot spectrul de servicii necesar unui mediu de cercetare construit la standarde internaționale, de la incubatoare de afaceri și servicii suport până la centru de conferințe și laboratoare de cercetare.

Lansarea parcului științific și tehnologic TETAPOLIS e un pas mare pentru dezvoltarea Clujului; avem încredere că putem dezvolta cel mai puternic parc stiințific și tehnologic din regiune și că cercetarea va deveni un domeniu puternic și prezent în România. Suntem încântați că lansăm acest proiect la Transilvania Demo Day, în cadrul TechFest, într-un mediu de discuții atât de relevant pentru industrie”, a declarat Mihai Coca, development manager TETAPOLIS.

La lansare vor fi prezenți Viorel Găvrea, directorul TETAROM; Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj; Mihai Coca, development manager TETAPOLIS; Doron Dorovat, operator Tikal Networks Incubator; Cristian Dascălu, operator incubator si fondator ClujHUB; prof.dr.ing. Dorian Gorgan, reprezentant al Universității Tehnice din Cluj-Napoca și Eliza Chirilă, reprezentant național al American Councils.

TechFest așteaptă la Cluj-Napoca, între 11 și 20 noiembrie, mii de participanți: programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii. Festivalul dedicat tehnologiei înseamnă: zece zile de eveniment; un ExpoTech în cadrul caruia se vor prezenta cele mai noi gadget-uri; Tech Open Days cu vizite la companii; TechTalks cu speakeri de renume; Smart City Forum; Transilvania Demo Day cu sesiuni de „start-up pitch”; Tech Industry Awards – Gala premiilor industriei; CodeCamp – conferință de coding și Party 404 – o mega petrecere pentru pasionații din domeniul IT.

TechFest este un eveniment organizat de Centrul StartUp Transilvania. Co-organizator: BRD Groupe Société Générale.
Sponsori: Microsoft, Betfair, VectorWatch, Uber, Life is Hard, Pitech+Plus, Get Pony, SMART, Trencadis, SprintPoint, Emerson, Bosch, Untold.
Parteneri: IBM Blumix, Google Developers Experts, Gov IT Hub, United Business Center, FIWARE, ARIES Transilvania, TETAROM, MindMagnet, Gameloft, VeLabs, SDL, ClujHUB, IBM Watson, Epson, EXIMTUR, Flashnet, CDS Wireless, Tapptitude, StreamAxia.

Mai multe informații:

Website
Facebook