Top 50 branduri românești în 2018

de |

Top 50 branduri românești în 2018

Raportul Brand Finance România 50 2018 evidențiază cele mai puternice 50 de branduri românești, precum și cele mai valoroase zece portofolii de brand, evaluate pentru companiile care exploatează mai mult de un brand pe piață.

„Relația dintre branduri și consumatori a devenit mai intensă în ultimul an, când societatea civilă din România a creat așteptări ca brandurile să ia atitudine și să se retragă din canalele media care se angajează în ‘fake news’ și prejudiciază progresul social.

Aceasta este o probă și o reamintire a faptului că valoarea unui brand nu rămâne depozitată într-un seif, ci se creează și se dezvoltă în mintea și inima oamenilor.” – Mihai Bogdan, Managing Director, Brand Finance Romania

În sectorul bancar, brandul clujean Banca Transilvania rămâne pe primul loc, în timp ce sectorul IT este dominat de BitDefender. În retail, eMAG și Dedeman sunt  cele mai valoroase branduri românești, Dedeman având acționariat 100% românesc. Ursus Breweries, brand fondat la Cluj în 1878, are cel mai valoros portofoliu de multi-brand local, evaluat la 139 milioane euro. La nivel general, Dacia rămâne pe primul loc.

Clasamentul integral:

Sursa: brandfinance.com