TOP 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

de | | 4 Minute

TOP 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

Suntem curioși și ne întrebăm „Care sunt preferințele clienților Acrobatica” și „Cine sunt clienții Acrobatica?”. În acest sens, Pizza Acrobatica ne-a dat un răspuns ingenios, un top al vânzărilor din ultimele patru luni, de când au deschis locația de pe strada Avram Iancu, numărul 13. Din punctul lor de vedere, acest top reflectă mixul de clienți și gusturile lor, care tind de la clasic spre inedit, oameni deschiși la nou, dar care știu să aprecieze și simplitatea,
Așa cum vă așteptați, topul este acaparat de pizza. Dar cine să dețină oare supremația? O pizza clasică sau o rețetă inedită de-a lui Lucian?

Oricare pizza ar fi pe locul întâi, din punctul de vedere al celor de la Acrobatica, detaliile fac diferența: de la alegerea tipului de faină folosit la aluat, trecând prin etapa alegerii sosului de roșii și condimentarea acestuia, continuând cu alegerea mozzarellei și a celorlalte ingrediente, prepararea și combinarea lor, până la coacerea pe vatra cuptorului cu lemne – toate aceste etape prin care trece pizza, până să ajungă la client, sunt marcate de atenția pentru detaliu. Sigur, plecând de la premisa că nimeni nu e perfect și că gusturile nu se discută, mai greșesc și ei. Dar atâta timp cât există respectul pentru client și bunăvoința de a repara lucrurile, ei spun că lucrurile sunt pe calea cea bună.

top 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

Dar să nu mai mărim suspansul! Să descoperim un Top 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica, dar cu mențiunea că „cel mai bun” e un concept imposibil de conturat. Astfel, topul e un rezultat al preferințelor clienților Pizza Acrobatica. 

Locul V: Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni sau 4 anotimpuri, așa cum îi spune și numele, este servită în 4 culori diferite, create de ingredientele puse pe feliile de pizza. Cu șuncă, salam, măsline, roșii și carciofi marinați, pizza Quattro Stagioni marca Acrobatica este o pizza plină de savoare, combinând gustul mezelurilor și al legumelor pentru a vă asigura o masă gustoasă, dar și consistentă.

Locul IV: Pizza Margherita

Aluat de pizza, sos de roșii, mozzarella și busuioc, pizza Margherita este preferata italienilor și a cunoscătorilor. De altfel, e recomandat ca la prima vizită într-o pizzerie, să încercați pizza Margherita pentru a vă da seama de calitatea aluatului, a sosului de roșii și a mozzarellei. Nu vă lăsați păcăliți de capcana pizzei cu de toate, dacă vă doriți o experiență de degustare unică.

Locul III: Pizza Diavola

Clujenilor le place picant. Pizza Diavola, o pizza cu salam, ceapă și peperoncino, la care majoritatea, în momentul comenzii, adaugă și un sos de roșii picant, deține locul întâi la vânzările de pizza pe luna septembrie și octombrie. Un mic detaliu din interior, Diavola a fost devansată de pizzele de pe locul II și I doar datorită unei comenzi foarte mari în care cele două pizza au fost preponderente. Clienților care iau masa în restaurant li se oferă și ulei picant, preparat și condimentat de Lucian.

top 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

Locul II : Pizza Padrino

Pizza VIP, cu piept de pui, hribi, gorgonzola, roșii uscate, sos pesto, Padrino este creația lui Lucian, cu care a participat la Campionatul International de Pizza, București 2015, unde a câștigat premiul cel mare (a mai participat la acest concurs și cu pizza St. Tropez care a luat premiul întâi la pizza desert). Ce este special la aceasta pizza este combinația inedită a ingredientelor (pieptul de pui este condimentat și preparat în casă, roșiile sunt uscate pe…cuptor, hribii, la fel, sunt pregătiți într-un sos care să le ofere mai multă savoare). La fel ca la concurs, Lucian a adăugat o felie de lime pentru a oferi papilelor gustative o experiență nouă.
Nu știm cine și cum l-a inspirat în alegerea acestui nume, cert este că Padrino e o pizza cu caracter, la fel ca nașul din filmul cu același nume.

top 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

Locul I: Pizza Prosciutto e funghi

O pizza clasică, șuncă și ciuperci champignon, preferată de marea majoritate pentru simplitatea ei. Este și printre pizzele preferate ale copiilor, pe lângă cele cu porumb.

top 10 cele mai bune pizza de la Acrobatica

Dacă locurile 6, 7 și 8 sunt ocupate de pizze „clasice” – Quattro Formaggi, Canibale și Capriciosa – pe locurile 9 și 10 regăsim pizza Parma și Pizza Acrobatica.

Pizzele care se străduie să prindă top 10 sunt : pizza vegetariană, pizza Crivăț, o pizza nou intrată în meniu și care pare să câștige teren – pizza Fumé – pizza Il Capo (un deliciu plin de calorii) și pizza Abruzzo.
De remarcat ca în top 15 avem trei pizza picante – Diavola, Fumé și Abruzzo.

Recapitulând, așa arată topul final:
1.Prosciutto e funghi
2.Padrino
3.Diavola
4.Margherita
5.Quattro Stagioni
6.Quattro Formaggi
7.Canibale
8.Capriciosa
9.Parma
10.Acrobatica
11.Vegetariana
12.Crivat
13.Fumé
14.Il Capo
15.Abruzzo 

Poftă bună! 😀