Toamna la Cluj

de | | 2 Minute

Toamna la Cluj – Zilele sunt din ce in ce mai scurte, vara a plecat si iata ca printre gandurile si pasii nostrii in lume a venit si toamna. E frig, si simt ca venele mi se inchid. Se duc la somn si ele. Acesta nu este un motiv de a sta in casa, de a sta tolanit pe canapea, e toamna si suntem in Cluj-Napoca.

Un oras iubit si spectaculos in oricare dintre anotimpuri. Toamna este un anotimp frumos, dar si romantic daca traiesti in Cluj-Napoca. Terasele isi iau la revedere si te invita in casa lor. In Cluj, fiecare cafea are sentimentul ei, fiecare vodka are vorba ei, fiecare bautura are povestea ei.

De ce iubim Clujul si ne place atat de mult indiferent de vreme, stare, anotimp ? Multi m-au intrebat acest lucru si nici nu a trebuit sa stau mult pe gand. Le-am raspuns : „Nu exista cuvantul „nu” in vocabular cand vine vorba de Cluj-Napoca. Plimbate prin el, iar apoi revino cu aceeasi intrebare”. Parcul central al Clujului nu doarme nici toamna deoarece incepem plimbarile prin parc adulmecand cu picioarele fiecare frunza ce este cazuta pe jos. E toamna si totul este atat de frumos in Cluj.

Nu mai conteaza ca e frig sau nu, fiecare colt al orasului, fiecare straduta te cheama la ea. Nu uitam nici de frumusetea Cetatuii. Miile de frunze ce ti se astern pe haine si te incalzesc cu durerea lor. Toamna, pentru altii e o perioada de hibernare. Toamna pentru noi in Cluj-Napoca e o iubire, pasiune. Dedicam fiecare pas ce il facem acestui oras. Dedicam totul pentru ca facem parte din el. Gradina Botanica e pline de flori tomnatice, poate cele mai parfumate flori din decursul anului. Crede-ma, nu ai cum sa nu iubesti acest oras, nu exista sa nu iti placa toamna. Clujul te incalzeste. Iubeste totul.

Un articol de Lumiere Raluca

Foto: Florina Caprar