Toalete moderne în 4 spații verzi din Cluj-Napoca

de | | 2 Minute

Au fost instalate toalete moderne în patru spații publice din oraș

În patru spații publice din Cluj-Napoca, au fost instalate toalete moderne, complet automatizate, care nu necesită prezența unui personal auxiliar. Proiectul a fost implementat ca urmare a procesului de Bugetare Participativă, fiind unul dintre proiectele propuse și votate de către clujeni.

Primăria Cluj-Napoca anunță achiziția și instalarea de toalete moderne în spațiile publice din Cluj-Napoca. Acestea au fost amplasate în următoarele patru locuri:

  • Baza Sportivă Gheorgheni
  • Parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918
  • Parcul Rozelor
  • Parcul Central „Simion Bărnuțiu”

toalete moderne cluj

Toalete moderne, complet automatizate

Noile toalete publice sunt complet automatizate și includ, totodată, dotări pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au fost deja racordate la utilități. În plus, sistemul de spălare încorporat este automatizat, permițând astfel auto-curățarea după fiecare utilizare. Prin urmare, nu este necesară prezența unui personal auxiliar.

Pentru o perioadă de 2 ani (durata garanției), conform Primăriei Cluj-Napoca, furnizorul este cel care asigură atât funcționarea, întreținerea și igienizarea, cât și consumabilele.

bugetare participativa cluj

Sistem automat de taxare

Pentru utilizarea toaletelor, clujenii se vor folosi de sistemul automat de taxare. Acesta acceptă monede de 50 bani, iar tariful pentru o utilizare este, de altfel, chiar 0,5 lei (50 bani).


În anul 2017, Primăria Cluj-Napoca a implementat primul proces de bugetare participativă online din România, urmând derularea a încă 2 ediții online în 2018 și 2019. Mai multe informații despre stadiul proiectelor: bugetareparticipativa.ro/proiecte/. 


Informații și fotografii: Emil Boc (pagina oficială)

toalete moderne cluj 4