Tipuri de motoare în utilaje de construcții

de | | 2 Minute

Tipuri de motoare în utilaje de construcții

Utilajele de construcții pot fi echipate cu diverse tipuri de motoare: motoare cu ardere internă care funcționează pe benzină sau motorină și motoare electrice. Toate aceste motoare au propriile lor caracteristici care determină utilizarea dispozitivelor în cazuri specifice. În continuare vei descoperi informații utile despre motoarele acestora.

Motoare cu ardere internă la utilajele de construcții

Beneficiile utilizării motoarelor cu ardere internă în diferite tipuri de scule constructii sunt numeroase. În ciuda gazelor de eșapament generate și a lucrărilor de întreținere care sunt mai solicitante decât echipamentele electrice, puterea motorului cu ardere este o alegere foarte populară printre antreprenori și operatorii de mașini. De ce? În primul rând, motoarele cu ardere internă asigură mobilitate deplină și independență față de o sursă constantă de energie electrică. Astfel, ele sunt folosite mai ales in timpul lucrărilor de construcții, unde accesul la rețeaua electrică este foarte dificil sau chiar imposibil.

Un alt lucru este că motoarele cu ardere internă pot funcționa cu diferite tipuri de combustibil. Cu toate acestea, în timp ce principiul de funcționare al ambelor motoare este foarte asemănător, metoda de generare a energiei din combustibilul ars diferă atât de mult încât nu este posibilă utilizarea alternativă a ambelor tipuri de combustibil. Caracteristicile de funcționare ale motorului în sine sunt, de asemenea, diferite, ceea ce determină în mare măsură alegerea finală.

Ce combustibil să alegi: PB95 sau PB98?

Interesant este că motoarele pe benzină pot fi adaptate pentru a arde benzină cu un număr octanic diferit, de exemplu PB95 sau PB98. Cu toate acestea, pentru mașini și utilaje constructii, nu este nevoie de benzina PB98, mai scumpă. Prin urmare, cea mai ieftină benzină PB95 este suficientă pentru a menține motorul pornit.

De ce este mai bine să nu folosești benzina PB98 pentru a alimenta motoarele în mașinile de construcții? De exemplu, există motive economice, deoarece benzina cu un număr octanic mai mare este mai scumpă. În plus, inundarea motorului cu benzină mai scumpă nu va îmbunătăți caracteristicile de ardere sau performanța acestuia.

Cum funcționează motoarele pe benzină?

Principiul de funcționare al unui motor pe benzină este relativ simplu de explicat. Amestecul de benzină și aer care intră în camera de ardere este aprins de scânteia de la lumânare. O descărcare electrică durează doar o fracțiune de secundă, dar este suficientă pentru a aprinde combustibilul. Timpul de aprindere joacă un rol cheie aici. Aprinderea prea devreme sau prea târziu poate afecta grav funcționarea motorului sau chiar poate împiedica pornirea acestuia.


Articol publicitar