Trafic CTP deviat pe perioada Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca

de | | 3 Minute

Țintă dificilă la Maratonul AROBS Cluj-Napoca, un cordon de oameni de 10 kilometri.

Ajunsă la a șasea ediție, Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este cel mai mare eveniment sportiv de alergare din România. Tocmai pentru asta, organizatorii și-au pus și ținte mărețe, una dintre acestea fiind atragerea publicului susținător astfel încât pe întreg traseul, în lungime maximă de 10 kilometri, să fie oameni care să susțină alergătorii.

La fel ca și în anii trecuți, la acest maraton vor exista alergători de toate vârstele și de pe mai multe continente. Potrivit organizatorului maratonului, Horațiu Morar, peste 2500 de alergători din aproximativ 20 de țări vor lua și anul acesta startul pe Cluj Arena la probele acestui eveniment. „În acest an s-au înscris concurenți din aproximativ 20 de țări. Din Kenia,de unde vin alergătorii profesioniști dar avem foarte mulți din Europa, din Franța, Spania, Italia, Germania, Austria și multe alte țări. Avem însă un alergător, un roman stabilit în Statele Unite, care a ținut în mod expres să vină la Cluj-Napoca. Mi-a scris că a alergat maratonul din Chicago de nenumărate ori și nu a avut ocazia până acum să alerge în Romania așa că acum vine special pentru acest eveniment. Mi s-a părut extraordinar”, a declarat Horațiu Morar, la conferința de presă organizată înaintea evenimentului.

În comparație cu edițiile trecute, la această ediție a fost introdusă și proba de 10 kilometri, astfel încât concurenții vor putea alege din cele 6 probe ale concursului. „Față de ediția anterioară am introdus proba de 10 kilometri. Astfel avem șase probe. Competitive sunt patru: maraton, semimaraton, cursa de 10 km și ștafeta de 4×10 km, Crosul BT și cursa de copii. Startul se dă pe Cluj Arena pentru toate probele și toate probele competitive vor alerga pe același traseu. O altă noutate a acestei ediții va fi programul, pentru că dacă la ultimele ediții crosul popular a fost ultimul eveniment, de această dată crosul de 5 km va da startul și va fi la ora 9, urmat îndeaproape la 9 și 15 de maratoniști și de alergătorii de la ștafetă iar de la ora 11 vor intra pe traseu alergătorii de la semimaraton și cei de la proba de 10 km. Startul probei pentru copii va fi dat sâmbătă, la ora 17. Am încercat în acest fel să animăm traseul și pentru public și pentru alergători, ca să aibă susținere pe toată durata competiției”, a spus organizatorul maratonului.

Trafic deviat în centrul orașului

În ziua evenimentului, mai multe străzi din Cluj-Napoca vor fi închise, iar traficul autobuzelor și a troleibuzelor va fi deviat.

Duminică, 10 aprilie 2016, între orele 8:00-16:00, pe perioada desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca, liniile 1A (troleibuzele vor fi înlocuite cu autobuze), 9, 30, M26 și 101A (tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze), vor circula deviat pe următoarele trasee:

Linia 1A – Dus: Bucium – Piața 1 Mai – traseu normal
Întors: Piața 1 Mai – Traian – I.P. Voitești – F. Joliot Curie – 21 Decembrie 1989 – Memorandumului

Stațiile vor fi comune cu celelalte stații CTP de pe traseu.

Linia 9 – Dus: Bucium – Piața Gării – traseu normal
Întors: Traian – I.P. Voitești – F. Joliot Curie – 21 Decembrie 1989 – Memorandumului

Linia M26 (Florești Cetate – Parcul Central) va circula pe traseu scurtat, cu întoarcere la Pod Calvaria.

Cei care vor dori să se deplaseze în zona centrală pot utiliza linia 101A.

Ultima stație de debarcare va fi Calvaria, iar prima stație de îmbarcare Taberei. Plecările din stația Taberei vor fi decalate cu 10 minute (20’ și 50’).

Linia 30 – Dus: Piața 14 Iulie – O. Goga – General Dragalina – Piața M. Viteazul – Cuza Vodă – 21 Decembrie 1989
Întors: 21 Decembrie 1989 – Regele Ferdinand – Horea – General Dragalina – Piața 14 Iulie

Stațiile vor fi comune cu celelalte stații CTP de pe traseu. Cei care vor dori să se deplaseze spre cartierul Grigorescu pot utiliza stația SORA.

Linia 101A – Dus: Primăverii – Plopilor – Splaiul Independenței – Uzinei Electrice – Aleea Stadion – G. Coșbuc – Moților – Memorandumului – Regele Ferdinand – Horea – Piața Gării
Întors: Piața Gării – I.L. Caragiale – Horea – Piața M. Viteazul – F. Joliot Curie – 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Moților – G. Coșbuc – Aleea Stadion – Uzinei Electrice – Splaiul Independenței

Stațiile vor fi comune cu celelalte stații CTP de pe traseu. Cei care vor dori să se deplaseze spre Piața Gării pot utiliza stația provizorie din fața magazinului Central.

Dan Porcuțan

Redactor Cluj.com

Maratonul Cluj