Tinerii vor să se implice în Jazz in the Park

de | | 3 Minute

Tinerii vor să se implice în Jazz in the Park

Înscrieri-record pentru programul de voluntari al festivalului din parcurile Clujului
Florin Niculescu, invitatul special al Jazz in the Park 2015, se pregătește pentru prima întâlnire cu publicul clujean

Jazz in the Park, festivalul care aduce muzica bună în parcurile Clujului, se pregătește intens pentru cea de-a treia ediție, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie. Înscrierile pentru voluntari s-au încheiat cu un record: 360 de tineri din Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Timișoara și București vor să se implice în organizarea evenimentului.
„Anul trecut am avut o echipă de o sută de voluntari și o serie întreagă de experiențe frumoase pentru ei, astfel că majoritatea s-au înscris și pentru această ediție. Cele mai dorite departamente sunt Chill in the Park, Comunicare și PR și Guest. Ne bucură să vedem că există deja spiritul Jazz in the Park, iar clujenii și în special tinerii apreciază festivalul nostru și vor să facă parte din el”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.
De la începutul lunii iunie, asociația Fapte, organizatorul Jazz in the Park, este certificată în „The Duke of Edinburgh’s International Award”, liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani. De altfel, popularitatea festivalului i-a adus și nominalizarea drept al doilea cel mai atractiv festival pentru tinerii clujeni (după TIFF), în cadrul proiectului „Clujul are atitudine – Tinerii la putere în 2015!” organizat în luna aprilie de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.
Florin Niculescu și Bogdan Vaida la Opera Maghiară, 20 de concerte în aer liber

În timp ce organizatorii selectează voluntarii Jazz in the Park 2015, muzicienii se pregătesc de întâlnirea cu publicul festivalului. Florin Niculescu, invitatul special al Jazz in the Park, are un mesaj special pentru Cluj, unde ajunge pentru prima dată: „Să se aștepte la un moment de sinceritate și bună dispoziție, la un artist care împarte de 25 de ani arta sa cu publicul iubitor de frumos, pe toate scenele lumii”. Unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume, Florin Niculescu și invitații săi vor concerta în 2 iulie la Opera Maghiară din Cluj. Accesul se realizează pe bază de bilet (preț unic: 50 de lei), iar biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro. Cel de-al doilea concert cu acces pe bază de bilet (preț unic: 20 de lei) va fi susținut de pianistul Bogdan Vaida în 30 iunie, tot la Opera Maghiară.
Vor mai cânta la Jazz in the Park 2015, pe scene în aer liber și cu acces gratuit: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion și Nuages Quartet. Cea de-a treia ediție a festivalului se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie în mai multe zone din oraș, centrul fiind, ca și la edițiile anterioare, Parcul Central.

Jazz in the Park este organizat de Fapte. Ediția 2015 este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein și Guvernul României, precum și de FDSC, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri oficiali: BCR și Staropramen. Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri: Colin’s Gastro Pub, Daisler Printhouse și Pepsi. Susținători: Bosch, British Council, Casino, CSI, Donau Invest, Opera Maghiară, Hampton by Hilton, Pegas, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Cora și Iulius Mall. Partener de comunicare: Vitrina Advertising. Coproducător: Radio Cluj. Parteneri media: Magic FM, Zile și nopți, România Liberă, Hotnews, Sinteza, Elle, Viva, Glamour, Jazz.ro, Jazz Compas, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Cotidianul Transilvan, Cluj Today, eClujeanul, Clujul Cultural, ClujLife, Parytude, I Love Cluj, Cluj.com și Visit Cluj.

Activitatea Fapte a început în 2006 cu organizarea de evenimente de carieră și a continuat cu dezvoltarea mai multor evenimente culturale și de tineret menite să ofere comunităților perspective noi. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova.
www.jazzinthepark.ro, www.facebook.com/jazzintheparkromania