Când la TIFF ai parte de Emiliana Torrini și The Colorist Orchestra…

de | | < 1 Minute

Când la TIFF ai parte de Emiliana Torrini și The Colorist Orchestra…

Nu e magic, e profund real. Vibrant. Aseară am avut parte de ceva profund real, vibrant, puternic, într-un echilibru sonor elegant, gândit, simțit și performat de cei zece artiști de pe scenă. TIFF ne-a adunat pe toți la Casa de Cultură a Studenților ca să asistăm la frumusețea reverberantă a colaborării The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini.

The Colorist Orchestra – ce nume inspirat! – e un colectiv inedit de instrumentiști de pop/cameral care-și fundamentează proiectul muzical pe reorchestrarea repertoriului unui cantautor invitat. Coloratura sunetului The Colorist Orchestra e definită de îmbinarea instrumentelor clasice cu diferite obiecte muzicale neobișnuite, în principal de percuție, și cu sound-uri electronice.

Ceea ce construiesc ei în muzică este atmosferic, aproape filmic; dincolo de sunet au și un setup de scenă cu instalații din lemn pe care le folosesc cu succes în interpretarea lor. Caută încontinuu legătura care ei consideră că se poate crea între muzica clasică, muzica pop, muzica underground.

Au un groove special, subtil, care s-a potrivit de minune în colaborarea lor cu Emiliana Torrini.

Această cântăreață islandeză cu spirit italian, Emiliana a recunoscut în deschiderea concertului că acum ceva timp căuta un nou motiv de „sparkling” creativ, de entuziasm în abordările ei muzicale, așa că a acceptat imediat propunerea celor de la The Colorist de a fi cantautor invitat. Vocea atât de dulce, limpede și suavă a Emilianei Torrini se potrivește perfect în peisajul colorat al orchestrei.

.
Concertul The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini din cadrul TIFF ne-a oferit un „film muzical” superb. Merită vizionat cel puțin o dată-n viață.