The Museum – Descopera Secretele Muzeului

de | | 3 Minute

The Museum – Descopera Secretele Muzeului

Daca iti plac puzzle-urile, lucrul in echipa sau lucrul sub presiune, atunci ar trebui sa incluzi camerele de evadare in lista ta de activitati de recreere.
Daca nu crezi ca iti plac genul acesta de activitati, ar trebui sa incerci macar o data. Ai fi surprins cat de tare te poti distra rezolvand puzzle-uri pentru a gasi calea de iesire .

Suna putin ciudat – platesti pe cineva sa te inchida intr-o camera, unde ai o serie de provocari si enigme pe care trebuie sa le rezolvi ca sa iesi inapoi .
Insa, din 2008, de la aparitia primelor astfel de camere in Japonia, conceptul a devenit din ce in ce mai iubit de oameni, reusind sa se extinda peste tot pe glob. In prezent, in jurul lumii se afla nu mai putin de 3700 de camere din care peste 100 isi asteapta participantii in Romania.

10422433_783042118447684_6372454890974431210_n

Inca de la inceput, activitatea s-a dovedit a fi o idee excelenta de petrecere a timpului liber pentru grupurile de prieteni si pentru echipele care desfasoara proiecte comune.

Totodata, aceste camere au devenit locurile de reuniune si amuzament pentru majoritatea familiilor din Romania. Este o activitate ideala atat pentru a-i scoate pe parinti din monotonie, cat si pentru a scoate copiii din fata calculatorului.

Aceasta industrie a devenit o alternativa buna si pentru companii, care prefera jocurile de evadare ca activitate de team building pentru departamentele mai mici, putand sa testeze astfel diferite abilitati ale angajatilor sau ale  viitorilor angajati.

Cu siguranta ati incercat macar o data astfel de jocuri pe calculator sau pe dispozitivele mobile (cele mai cunoscute aplicatii sunt The Room, Forever Lost sau Crimson Room).

Totul incepe intr-o incapere in care trebuie sa cauti indicii. Din cand in cand mai gasesti cate un dulap sau o cutie care necesita un cod de access sau o cheie. In camera se ascund si unele mecanisme la care trebuie sa deslusesti modul de functionare pentru a obtine componente utile in joc.

Daca esti destul de activ si gasesti toate codurile, cheitele si rezolvi toate enigmele, avansezi in urmatoarea incapere sau evadezi in functie de structura fiecarui joc. Exista jocuri simple formate dintr-o incapere sau jocuri mai complexe formate din mai multe incaperi, o poveste, un decor sau chiar si roluri pentru personaje.

Jucatorii nu doar ca se distreaza dupa ce intra in filmul jocului, dar uneori ajung sa tipe de entuziasm cand se aude sunetul de incuietoare deschisa sau cand gasesc o cheie de care au nevoie.

In momentul de fata, in Cluj-Napoca exista 3 companii care detin in total 9 astfel de jocuri. Daca iti surade ideea, iata cateva sfaturi utile:

  • Imbraca haine confortabile. La unele jocuri trebuie sa te apleci, sa treci prin zone mai stramte sau sa cauti indicii in locuri mai greu accesibile. Asigura-ca tinuta nu te impiedica sa duci experienta pana la capat.
  • Comunica cu ceilalti membri ai echipei. Aceasta replica o sa o auzi de fiecare data, la fiecare inceput de joc. Anunta-ti coechipierii de fiecare data cand rezolvi un puzzle, ai nevoie de ajutor sau gasesti un indiciu. Daca ai gasit un biletel, o piesa dintr-un mecanism sau un cuvant incercuit, nu te apuca sa cauti solutiii fara sa discuti cu ceilalti. Uneori e bine sa va alegeti un lider care sa tina evidenta evenimentelor.
  • Gaseste un loc pentru enigmele rezolvate si asigura-te ca atunci cand deschizi un lacat sau o incuietoare, sa le lasi in pozitia deschis. Nu vrei sa pierzi timpul rezolvand enigme care au fost rezolvate deja.
  • Verifica fiecare colt. Indiciile pot fi ascunse oriunde. Doar cine asculta, gandeste si coopereaza va reusi sa evadeze la timp .

11010298_783047671780462_2248041099952412031_n

Incearca jocul real de evadare! Alege tema care ti se potriveste si disteaza-te impreuna cu prietenii tai.
La Cluj puteti opta pentru The Museum , The Dungeon sau Parapark.

Distractie la evadat !