The Museum deschide o noua camera din care (nu) oricine poate evada! Esti pregatit pentru nivelul urmator?

de | | 3 Minute

The Museum deschide o noua camera din care (nu) oricine poate evada! Esti pregatit pentru nivelul urmator?

După succesul înregistrat cu primul joc de tip room escape pe care l-au lansat la Cluj, echipa The Museum a lansat o a doua provocare, intitulată The Thief.

Cu un scenariu nou-nouț, multă pricepere și dragoste de oameni, tinerii din spatele conceptului caute să demonstreze că nu există mod mai potrivit de a evada din rutină decât trecând prin setul de probe pe care l-au pregătit.

Cum ridică hoțul miza, în jocul de-a evadarea

În cele 9 luni de activitate, doar camera The Lost Diamond a făcut ca 350 de echipe, însumând 1700 de jucători, să le treacă pragul, astfel că tinerii antreprenori au decis că ar fi vremea pentru a trece la următorul nivel. Iar asta nu i-a privit doar pe ei, ci și pe restul pasionaților de joc, cărora le fusese pregătită, în consecință, o nouă surpriză.

Astfel, Sebastian Șerban, responsabil de întregul concept, promite că „această nouă cameră are o dificultate mult crescută, un scenariu foarte bine pus la punct, puzzle-uri 100% originale și obiecte unicate, create special pentru spațiul destinat jocului, de către niște pricepuți meșteșugari români.”

Iar asta nu e tot. Acest nou joc este destinat echipelor formate din 4 până la 10 persoane, devenind astfel mult mai permisiv grupurilor mari, iar locul de desfășurare este unul mai spațios.

the museum deschide o noua camera

Două camere, un „muzeu”

Din câte spun tinerii, nu există nicio problemă în funcționarea concomitentă a celor două camere, ba chiar și în aceeași clădire, întrucât fiecare dintre ele își va găsi, în mod natural, locul pe piață și publicul potrivit. Astfel, proaspăt lansata The Thief va fi fără doar și poate pe gustul jucătorilor experimentați, a celor deja obișnuiți cu jocurile de gen, dar și al amatorilor înzestrați din start cu un set important de abilități, în timp ce The Lost Diamond ar putea fi recomandat chiar și celor care de-abia acum fac cunoștință cu acest gen de experiență.

În plus, The Museum se dorește a fi „mai mult decât un joc room escape în Cluj – un concept bine închegat cu o poveste coerentă, o experiență complexă și completă, un spațiu în care orice tip de jucător să fie binevenit și să poată descoperi exact ceea ce i se potrivește.”

Deși poate cei care îi trec pragul sunt preponderent tineri, grupuri de colegi și prieteni ce văd în asta un mod diferit de a-și petrece timpul liber, acest tip de activitate tinde să devină din ce în ce mai apreciat de persoane de toate vârstele, care înțeleg că își pot testa astfel creativitatea, modul de gândire, rezistența sub tensiune, și chiar îmbunătăți astfel abilitățile. Impactul acestui „joc”, dacă îl mai putem încă numi așa, nu se oprește, însă, aici, întrucât acesta a început să câștige teren chiar și pe piața corporate, unde o astfel de experiență se poate dovedi a fi un team building de excepție, testând cu succes modul de lucru al echipei și comportamentul fiecărui individ în parte.

the museum deschide o noua camera

Restul… e suspans

Sebastian e hotărât să nu se oprească aici: „The Lost Diamond și The Thief sunt doar începutul. Avem încă multe de spus și arătat clujenilor, care ne-au demonstrat deja că ne întâmpină cu brațele deschise fiecare nou proiect. Piața jocurilor de gen e încă la început, dar se află în plină ascensiune. Vom crește împreună. Cred că ceea ce contează cu adevărat la acest moment e să faci promisiuni de care te poți ține și să livrezi un produs de calitate. Noi facem totul cu extrem de multă pasiune, iar publicul simte asta de fiecare dată.”

Poți încerca pe propria-ți piele noua experiență The Thief pe Samuel Brassai nr.7, unde secretele muzeului așteaptă încă să fie descoperite. Tu doar înarmează-te cu răbdare și întregul set de abilități de care dispui, alătură-ți cei mai iscusiți prieteni și demonstrează că sunteți echipa căruia niciun hoț nu-i poate face față!

the museum deschide o noua camera