Terasa cu tei și prințese austriece

de | | 2 Minute

Terasa cu tei și prințese austriece

Serile de toamna, dupa ce liniștea se lasă peste oraș, sunt atât de bine primite atunci când îți dorești să-ți petreci câteva ore în centrul vechi. Eram după un concert și mă însoțea o amică venită din Maramureș. Am străbătut străduțele din centrul vechi și nu eram hotărâte ce vom face, știam doar că vrem să stăm la un pahar de vorbe.

Se lăsase întunericul și străduțele ne invitau să pășim cu încredere. La o cafenea, pe colț, o artistă mai în vârstă interpreta o șansonetă. Glasul ei răzbătea printre străzile înguste, printre clădirile vechi, printre oameni. Artista punea multă patimă în interpretare. Toți trecătorii o urmăreau.

 noapte terasa Ce bar

Ne-am continuat drumul, iar în Piața Muzeului am decis să ne pierdem timpul pe o terasă. Ne-a atras lumina caldă din jur. Ne-au încântat teii de pe margine, florile și frunzele uscate, îngrămădite cu sutele unele peste altele. În întuneric și sub lumina difuză frunzele erau covoarele toamnei cele mai reușite.

O bărmăniță a venit să ne întrebe ce servim. Și ne-am făcut cunoscută pofta, puțină bere proaspătă. Furată de imaginea frunzelor de tei am comandat din greseală bere la sticlă.

Între timp ne-am început poveștile, despre noi. Promptă tânăra bărmăniță a adus comanda. Am rugat-o să nu deschidă sticla și să-mi aducă bere simplă. Foarte amabilă și fără să se enerveze pe clientul visător bărmănița a adus berea. Lichidul acela auriu se potrivea cromatic de minune cu tabloul luminilor din noapte.

Lângă noi, alți oameni s-au bucurat de noaptea rece de septembrie. Grupuri mai mari sau mai mici discutau subiectele și temele zilei. Își dădeau cu părerea referitor la anumite planuri mărețe sau pur și simplu aveau o conversație de seară.

Aproape de Obeliscul Carolina, pe terasa „Ce? Social Bar” te învăluia un fel de nostalgie pentru timpurile îndepărtate, când împărătesele austriece primeau respectul clujenilor. Cândva piața vibra fiind călcată de târgoveți, meșteri sau ostași călare, azi vibrațiile ei se compun din pașii turiștilor și ai studenților, din viața de noapte.

Poveștile noastre s-au prelungit până târziu. Vestea bună este că pe terasa „Ce? Social bar” frunzele de tei abia acum au început să cadă, că spectacolul toamnei de abia se așterne.

Contact: Piata Muzeului, nr. 5, Cluj-Napoca

Telefon: 0744 250 925
Email: [email protected]
Website: http://www.cecandunde.ro

Program:

Mon – Wed: 8:00 am – 1:00 am
Thu: 8:00 am – 2:00 am
Fri: 8:00 am – 4:00 am
Sat – Sun: 6:00 pm – 4:00 am

bere bar Ce bar

bar noapte Ce bar