Câtă cărămidă vei folosi pentru terasa ta? Află cu un calculator cărămidă!

de | | 2 Minute

După o zi lungă și agitată la birou sau într-o zi senină ce îmbie la relaxare, o terasă în aer liber pare a fi spațiul perfect pentru a te destinde. Pentru proprietarii dornici să-și creeze un astfel de loc al tihnei, există câteva opțiuni în ceea ce privește materialele de construcție pentru terasele exterioare; dintre acestea, cele mai populare rămân betonul și cărămida. Poți afla cu ușurință de câtă cărămidă vei avea nevoie pentru terasa ta. Cum? Cu ajutorul unui calculator cărămidă! Îți explicăm în cele ce urmează.

Durabile și cu un aspect dezirabil pentru mulți proprietari, terasele din beton necesită lucrări minime de întreținere. Terasele din cărămidă, durabile, de asemenea, se pot realiza într-o varietate de modele și oferă casei acel aspect tradițional deosebit de râvnit.

Cum se calculează cantitatea și costul cărămizii pentru o terasă exterioară?

Atât în cazul teraselor din beton, cât și în cazul teraselor din cărămidă, costul final va depinde în mare măsură de forța de muncă. Adesea, costul forței de muncă îl va depăși pe cel al materialelor. Cu toate acestea, tipul de materiale pentru care vei opta joacă un rol important.

Pentru început, poți utiliza un calculator caramida pentru a afla cantitatea de cărămidă și mortar necesară proiectului tău. Odată realizat acest pas, va trebui să te decizi asupra unui anume tip de cărămidă. Majoritatea proprietarilor de case optează pentru pavele din cărămidă din beton sau pavele din cărămidă de lut. În mod surprinzător, argila este mai costisitoare decât betonul, însă, în general, costul final va fi influențat de calitatea cărămizii.

În momentul utilizării unui calculator cărămidă, nu uita să ai în vedere și costul altor materiale, inclusiv nisip, mortare, materiale de sigilare sau impermeabilizare, precum și costul închirierii unor echipamente.

Cât de durabilă este o terasă din cărămidă?

Terasele din cărămidă sunt rezistente și pot dura câteva decenii dacă sunt îngrijite corespunzător, în ciuda condițiilor extreme, inclusiv în cazul unor niveluri ridicate de umiditate, zăpadă și ploaie. Cu toate acestea, în funcție de materialul și culoarea aleasă, s-ar putea să observi că, după un timp, culoarea cărămizii se estompează. Dacă locuiești într-o zonă cu precipitații abundente, nu te aștepta ca acel roșu aprins să dureze pentru totdeauna.

Atunci când calculezi cantitatea de cărămidă și mortar necesară, nu uita să adaugi câteva cărămizi suplimentare pentru eventualele reparații din viitor. Cărămida poate să se ciobească, sau să se crape, iar apariția buruienilor poate fi o provocare. Cu doar câteva cărămizi suplimentare și puțin erbicid poți însă rezolva aceste inconveniențe.

Majoritatea proprietarilor optează pentru cărămidă tradițională roșie pentru amenajarea terasei exterioare, însă, la fel ca în cazul betonului, există o varietate de culori și modele din care poți să alegi!


Articol publicitar