Teatrul Maghiar ofera un pachet promoțional la spectacolele de la începutul acestei luni
Teatrul Maghiar de Stat Cluj le propune spectatorilor săi, în perioada 6-10 noiembrie, o ofertă promoţională valabilă pentru spectacolele din Sala Studio. Preţul pachetului, cu intrare la patru reprezentaţii, este de 40 lei, respectiv 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari.
Promoția este valabilă pentru spectacolele: Ruins True Refuge de Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari, Gábor Tompa, regia: Gábor Tompa (6 noiembrie, ora 20.00), Caravaggio Terminal un proiect de András Visky & Robert Woodruff, regia: Robert Woodruff (8 noiembrie, ora 20.00), Cel care închide noaptea de Nona Ciobanu, regia: Nona Ciobanu (9 noiembrie, ora 20.00) și Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei (10 noiembrie, ora 20.00).
Despre prestaţia protagoniştilor din spectacolul Ruins True Refuge, Horaţiu Damian scria: „Consideraţie aparte merită actorii: Györgyjakab Enikő, Albert Csilla şi Sinkó Ferenc. Întâi, pentru că fac şi ei creaţie, prin rezolvările coregrafice propuse. În al doilea rând, pentru că demonstrează o perfectă stăpânire a propriului corp şi a resurselor de expresivitate ale acestuia, într-un spectacol non-verbal.”
“Caravaggio Terminal e, cel mai sigur, aşa cum îl definesc producătorii lui, un proiect, în care creatorul unui text – Visky András – s-a lăsat completat, în intenţiile şi în obsesiile sale, de un regizor – Robert Woodruff – şi de şapte actori – Albert Csilla, Bodolai Balász, Dimény Áron, Imre Éva, Sinkó Ferenc, Szücs Ervin şi Varga Csilla –, care joacă în jur de 15 personaje sau schiţe de personaje. Pe care şi le asumă ori de care se distanţează, într-o operaţiune defel simplă, solicitantă la maximum.” – scria criticul de teatru Mircea Morariu.
Spectacolul Cel care închide noaptea, scris și regizat de Nona Ciobanu, spune povestea unui fost ofiţer nazist şi a unei foste deţinute de lagăr. Cei doi care, după un abuz sexual, avuseseră o relație în lagăr, se reîntâlnesc întâmplător la Viena, după 13 ani de la terminarea războiului.
”Dantelă este un spectacol-mărturisire de o anume suplețe compozițională și finețe emoțională, ce se construiește pe marginea monologului unei fetițe orfane” – scrie Adrian Țion despre spectacolul după romanul scris de Angi Máté.
Pachetul promoţional poate fi achiziţionat de la casa de bilete a Teatrului (tel. 0264-593468), între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30.