Teatru radiofonic: PUNTEA (proiecții colective pentru un viitor incert)

de | | 2 Minute

PUNTEA (proiecții colective pentru un viitor incert)

Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic va avea o audiție cu public în spațiul de pe strada Petőfi Sándor, miercuri, 14 decembrie, de la orele 18:30 și 20:00 (la Reactor de creație și experiment). Aceasta va fi urmată de premiera radiofonică de la Radio România Cultural – vineri, 16 decembrie, ora 23:00, urmând ca în 17 decembrie să aibă loc și premiera online (e-teatru.ro și YouTube Reactor).

  • Avanpremieră cu public: 14 decembrie, orele 18:30 și 20:00 (la Reactor de creație și experiment)
  • Premieră radiofonică: 16 decembrie, ora 23:00 (Radio România Cultural)
  • Premieră online: 17 decembrie (e-teatru.ro și YouTube Reactor)

Suntem într-un timp și loc nu foarte îndepărtat. Un grup de oameni avansează pe jos prin ceață. Noaptea se opresc să viseze, sub imperiul promisiunii că visele lor vor crea viitorul. La capătul călătoriei lor e puntea care face trecerea dinspre ce e înspre ce va fi. Ce îi așteaptă dincolo?

Care sunt proiecțiile de viitor pe care ni le facem într-un timp în care toate reperele par să se dizolve? Cum putem să rămânem conectați la propria dorință în vremuri incerte? Ce ne bântuie în timpul nopții, ce ne dă speranță pe timp de zi?

Piesa PUNTEA (proiecții colective pentru un viitor incert) a fost creată pe baza ideilor participanților la atelierul de storytelling senzorial condus de Ana Maria Ciobanu la Reactor, în aprilie 2022. Textul și regia sunt semnate de Oana Hodade, iar muzica, sound designul și post-producția sonoră de Vlaicu Golcea. Din distribuție fac parte: Cosmin Stănilă, Andrada Balea, Lucian Rus, Alina Mișoc. Alte voci: Mihai Păcurar, Christian Har, Oana Mardare, Olivia Grecea, Doru Taloș, Cătălin Filip. Inginerul de sunet este Mihnea Chelaru, iar regia de studio e realizată de Janina Dicu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Spectacolul are o durată de 50 de minute și nu are o limită de vârstă.

PUNTEA - Reactor de creație și experiment - Afiș

PUNTEA este o coproducție Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Teatrul Național Radiofonic, creată în cadrul programului multianual Perspective – program cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național care cercetează tema viitorului din pespectiva relațiilor de iubire, a celor de muncă și a spațiului personal. Din același program cultural face parte spectacolul Partea 1. Iubirea, în regia lui Petro Ionescu, care a avut premiera în martie 2022, precum și o coproducție cu Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, în regia lui Raul Coldea, care va avea premiera în primăvara anului viitor.


O co-producție Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Teatrul Național Radiofonic. Partener media: E-teatru
Spectacol produs în cadrul programului cultural „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com, pe www.facebook.com/ReactorCluj sau www.instagram.com/reactor.cluj.


Comunicat de presă